H-båd: Yes - nyt team øverst på podiet

Vi burde næsten tænde 'Breaking News' - og i første om gang troede vi ikke Claus Høj Jensen stille op, men jo - minsandten om ikke et 'nyt' team havde fundet vej til podiets øverste trin, sådan.

H-båds sejlerne havde nemlig sat hinanden i stævne til afdansningsbal i Kerteminde bugt, hvor fjorten besætninger havde muligheden for at få revanche, og sejle fra den nykårede verdensmester Claus Høj Jensen.

Den mulighed tog skipper Thomas Sennels fra Århus Sejlklub ganske alvorligt og vandt stævnet med kun to point i forhold til Claus Høj Jensen, som indtog anden pladsen.

Men - Thomas Sennels havde også lagt i kakkelovnen til dette stævne, hvor han mødte op med en alternativ besætning om bord i form af tidligere verdensmester gast Lars Christiansen og meget erfarne Svend Jørgensen.

Anders Bertelsen fra Århus Sejlklub, som i sommers fik bronze ved verdensmesterskabet sejlede sig i denne weekend til en tredje plads.

Hele eliten i H-båds klassen deltog i stævnet, på nær et par enkelte både, så kamplysten var stor. Det resulterede også i, at hele seks af de 14 både blev disket i første start. Dermed lagde halvdelen af feltet ud med en fratrækker i første sejlads.

Kerteminde Sejlklub arrangerede et flot stævne, og vejret gav mulighed fkaor sejlads med en lækker vind på 7-8 sekundmeter, som i løbet af begge dage dalede i styrke. Dette gav nogle udfordringer i form af sejlads i store dønninger i den faldne østenvind.

Resultater
1 Thomas Sennels, Lars Christiansen og Svend Jørgensen 15 point
2 Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus J. Andresen 17 point
3 Anders Bertelsen, Christian Schulz, Betina Jepsen og Morten Kofoged 26point

Hele resultatlisten via linket herKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *