Silverrudder: Jubilæumsår blev også rekordernes år - Trimaran kæntret i Storebælt...

Den 10. udgave af Silverrudder skulle vise sig at blive en hurtig en af slagsen - i hvert til fælde for de forreste både. I samtlige syv kategorier / klasser kom første båd ind i ny rekord. De er alle gået i mål i løbet af den tidlige morgen, mens andre deltager stadig kæmper med vindstille i Lillebælt.

Drama i Storebælt
Jubilæumsåret var også året som vil blive husket for en kæntret trimaran. Midt på eftermiddagen, lidt nord for Storebæltbroen kæntrede Brian Kjærskov Nielsen. 

Kl. 15:30 ramte det læ skrog en bølge - åbnede sig, og blev fyldt med vand på få sekunder. Båden mistede al stabilitet, og næste bølge tippede båden rundt. Det lykkedes skipper at kravle op på bunden af hovedskroget, og holde fast i ‘daggerboardet’ indtil hjælp fra Søværnet dukkede op. 

I bedste sømands-skab, der sejlede flere deltagere forbi, for at sikre Brian Kjærskov Nielsen var ok, og han ønsker samtidig at overbringe en særlig tak til Niels Thomson, som insisterede på at blive ved den kæntrede trimaran, indtil Søværnet ankom. 

kæntretcat

Rekorder
En optimal vindretning og styrke, samt indsats fra deltagerne, resulterede i rekorder i samtlige klasser og kan ses ud fra nedenstående skema. Efter en læserhenvendelse har vi rettet overskriften 'Tri' til Trimaran, da der åbenbart findes en båd med navnet Tri. 

rekorderKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *