Warrer: 'Pisseærgerligt' - navigationsfejl kostede sejren på Kongeetapen

Related Articles: Nord Stream Race: Danskerne vinder in-shore på hjemmebanen, Nord Stream Race: Warrer klar til revanche - se video...

De hårdt prøvede Nord Stream Race deltagere havde også en lang tur fra København til Stockholm, som det danske team brugte lidt over 55 timer på. Den svage vind som har præget store dele af Nord-europa bestød altså også lang tid på vandet, på den 420 sømil lange tur. Første distance fra Kiel til København blev afkortet i begge ender, mens anden distance blev sejlet som planlagt. 

Det danske team, med Peter og Jonas Warrer førte stor set fra start – og til næsten slut. Ganske kort før mål gik teamet desværre på den gale side af en ø, og havde de lavet en 'Vestas', så der var ikke andet at gøre, end at vende om – og her lykkedes det svenskerne at smutte forbi, og nappe sejren på det som bliver kaldt Kongeetapen i Nord Stream Race regi.

Til Ritzau udtaler skipper Peter Warrer - Vi går helt klart efter at vinde. Vi ville selvfølgelig gerne have vundet kongeetapen, men det vigtigste er trods alt den samlede sejr, og at vi fører - vi gik den forkerte vej rundt om nogle små øer, så vi var nødt til at sejle tilbage igen, da vi ellers var gået på grund. Det betød, at svenskerne indhentede os.

- Vi var pisseærgerlige, da det skete, og det er synd for navigatøren, men vi holder hovedet højt, selv om svenskerne tog sejren, siger Peter Warrer til nyhedstjenesten.

Drøn ærgerlig, men glæden vender heldigvis hurtigt tilbage, når vi lader blikket falde på den samlede resultat liste, hvor her ligge det danske team ganske enkelt nummer ét, sådan.

To andenpladser på de to distancesejladser som er gennemført, den første fra Kiel til København, og nu altså fra København til Stockholm bringer teamet i front, men et point mindre end forfølgerne fra vort broderland Sverige.

Næste etape går fra Stockholm til Helsinki, hvor sejladsen afsluttes med en distancesejlads fra Helsinki til Helsinki. Den sidste etape, som skulle have været fra Helsinki til St. Petersborg er nemlig blevet aflyst grundet russiske Covid-19 restriktioner, så det gælder altså om at holde fokus, så kan den samlede sejr i Nord Stream Race 2021 være inden for rækkevidde.

I skrivende stund, her mandag formiddag der er inshore sejladserne ud for Stockholm allerede i gang. 

overall offshore res