DH-DM: Ingen - senere ganske svag vind prægede førstedagen

Related Articles: DH-DM: Fredag går det løs, Katastrofale vindforhold for flere stævner

Det blev ikke lige den start på DH-DM som arrangørerne og de mange sejles havde håbet på. Efter års venten var begejstrngen for at kapsejle helt i top, men det store højtryk - som vi her på Bådmagasinet omtalte forleden, driller stadig sejlerne - især dem som vil kapsejle! 

Spejlblankt vand, lidt regn og tåge spændte ben for formiddagens sejladser til Danmarksmesterskabet i DH-klassen. Om eftermiddagen slog en let vind igennem fra syd og efter flere timers venten, blev der gennemført en kapsejlads.

Sejlere er vant til at være underlagt vejrets luner og har erfaring i at vente på vind. Alligevel er det en stor forløsning endelig at komme i gang med DH-DM.

I gruppe 1, bådene med de hurtigste måltal, har Kongelig Dansk Yachtclub domineret. Vinderen af dagens race blev Erik Berth i Tarok VII fra KDY. Den forsvarende mester i gruppe 1, Søren Junker i Nexus fra Horsens landede en sikker 3. plads, hvilket holde medaljechancen åben for resten af stævnet.

"Vi er kommet for at forsvare vores titel." Siger Søren Junker i X-41'eren fra Horsens. "Den lette vind gør sejladsen meget mere chance betonet og det handler virkelig om at udnytte de vindtryk som er bedst muligt. Den lette vind gør samtidigt, at langt flere kan være med om toppræstationerne, så vi håber helt sikkert på mere regulær vind de næste par dage."

Vinderen af dagens race i gruppe 1, Tarok VII fra KDY, blev skarpt forfulgt af Stony VIII fra KDY med Rasmus Andersen ved roret. Med ombord har teamet den erfarne sejler og sejlmager, Mads Christensen, fra One Sails. Mads Christensen var med til at vinde DH-DM 2019 i gruppe 2.

"Når vi sejler i DH-klassen, så kigger vi på os selv, om vi føler vi lever op til niveau. Og så må vi se, hvad det afspejler i de endelige resultater efter måltal. Det er en del af showet at vente på vind. Faktisk synes jeg det kan være helt afstressende at blive sendt på vandet og vente, for man kan ikke gøre andet end at være der. Når det er sagt, så er en dags venten også rigeligt." Siger Mads Christensen, sejler på Stony VIII, en Italia 11.98 fra KDY.
Nyt blod til DH-Klassens gruppe 2 finder vi tidligere 49'er og elitesejler Mads Emil Lübeck som har kastet sig ud i en Jeanneau Sun Fast 3600. Det er første gang Lübeck er med til DH-DM og teamet præsterede en flot 7. plads i dagens sejlads.

"Det må siges, at være favre nye verden for mig." Siger Mads Emil Lübeck fra KDY. "Det er højt niveau, og det gør det bare super sjovt at være med. Og så er det fede, at når man venter mange timer på vind som i dag, så er det langt mere komfortabelt at sidde i en kølbåd end at stå i en 49'er."