DH-DM: Fredag går det løs

Related Articles: DH-DM - mega populært
I dag tropper næsten 400 sejlere op i Juelsminde med båd og udstyr klar til at dyste om medaljerne til dette års DM i DH-klassen.


De sidste forberedelser er undervejs før startskuddet lyder på banen kl. 10.30 fredag. Det bliver både muligt at følge sejladserne på TracTrac, samt der vil blive sendt live fra flere af starterne og mærkerundinger i løbet af weekenden på Facebook. Find livevideoer og meget mere på DH-DM's facebookside:


Danmarksmestre 2019 klar til at forsvare titlen
Man skal holde skarpt øje med de forsvarende mestre i gruppe tre: "Ærøpigen" fra Kolding med skipper Frank Eriksen ved roret og ligeledes giganternes vinder fra gruppe 1: Team Nexus fra Horsens med skipper Søren Junker ved roret på deres X-41. De lader ikke titlen fra 2019 gå uden kamp, og i de forventede lette vindforhold bliver det en kamp på finesser og tålmodighed, om hvem der løber af med titlen.

DH-DM arrangeres i et tæt samarbejde mellem de tre østjyske sejlklubber i Juelsminde, Snaptun og Horsens samt Dansk Sejlunion. I Dansk Sejlunion glæder Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig, sig over, at det efter sidste års corona-aflysning nu endelig kan lade sig gøre at afholde DH-DM igen.

Det kræver meget at stable et Danmarksmesterskab på benene og uden den store støtte fra sponsorer og frivillige ville mesterskabet ikke blive til noget. Derfor skal der lyde en stor tak til alle sponsorer og hjælpere for at bakke op om DH-DM.

Her kommer nogen sjove fakta fra DH-DM 2021

Der kommer:
58 både og 375 sejler og dyster i 3 dage
De har bestilt 1532 måltider mad til de 3 dage

Det kræver:
45 frivillige på land
21 frivillige på vandet
6 fra Dansk Sejlunion
5 Jury medlemmer
5 pressefolk
3 Havnepersonale fra Juelsminde havn
De i alt 85 Frivillige hjælper i 4 dage
DH-DM er vært for 525 frivillig måltider på de 4 dage
Der er 43 sponsorer der støtter det

Det bliver fedt!