DH-DM - mega populært

Der er lagt op til et brag af et DH-DM, når 400 sejlere i den kommende weekend i Juelsminde skal dyste om DH-DM titlen, et mesterskab for bådtyper, der falder uden for standardklasserne, hvor der bliver sejlet efter den såkaldte 'DH-regel'.

Formatet er særligt kendt fra de store ORC-kapsejladser i udlandet, men det er kun anden gang i nyere tid, at der afholdes DH-DM herhjemme. Selvom konceptet fortsat er nyt i en dansk kontekst, tyder noget på, at arrangørerne har ramt en trend i tiden. I hvert fald blev pladserne revet væk, da de blev udbudt i foråret, siger eventleder Tue S. Andersen.

­– Vi er virkelig blevet blæst bag over af den store interesse, og vi kan se, det er noget, der har manglet i dansk sejlsport. Når vi kan trække 400 sejlere til et stævne i en i forvejen travl måned, så ved jeg, vi har fat i noget, som sejlere efterspørger, forklarer han.

Med 60 både og knap 400 deltagere blev danmarksmesterskabet da også allerede udsolgt før sommerferien.

Kapsejlads for de hurtigste harer
DH-DM arrangeres i et tæt samarbejde mellem de tre østjyske sejlklubber i Juelsminde, Snaptun og Horsens samt Dansk Sejlunion og blev afholdt for første gang i 2019 med stor succes.

Ambitionen var at udvikle en kapsejlads, der gjorde en forskel for breddekapsejladsen i Danmark. Langt de fleste både rundt om i de danske havne falder uden for klassestandarderne, og dem ønskede de fire parter at samle til et brag af en sejlfest, der gav breddekapsejlerne og de 'hurtigste harer i klubberne' en mulighed for at dyste mod hinanden og prøve sig selv af i et større format.

I Dansk Sejlunion glæder kapsejladsansvarlig Mikael Jeremiassen sig over, at det efter sidste års corona-aflysning nu endelig kan lade sig gøre at afholde DH-DM igen.

– Eventet er fedt, fordi det samler alle typer af både og sejlere. På den måde er DH-DM et vindue, der er med til at bringe breddekapsejladsen ud til nye målgrupper og skabe opmærksomhed hos andre typer af sejlere, der pludselig ser, at deres båd kan bruges til andet og mere end sommerens tursejlads.

Et mesterskab med plads til sjov
En af de både, der sejler med om titlen næste weekend, er Flux 2 fra københavnsområdet. Selvom besætningen primært sejler J/70 i år, ville de ikke gå glip af DH-DM i kølbåden IMX 40, siger Mads Lobert, skipper på og medejer af Flux 2.

– Stævnet er en kombination af en fantastisk sejlerfest og veltilrettelagte sejladser, og derfor er det blevet årets store mål. Vi har samlet et hold af de mennesker, som vi godt kan lide at sejle med, og som vi ved er dygtige sejlere. Vi forventer både at skulle have det sjovt og få nogle gode placeringer.
Kilde: Dansk SejlunionKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *