Kan J70’sejlads gøre en til en bedre DH-sejler?

Mød Flux 2, en IMX 40 besætning, fra København, hvor teamet primært sejler J70 denne sæson.

Alligevel er forventningens glæde stor frem mod DH-DM 2021 for skipper og medejer på Flux 2, Mads Lobert. Sammen med resten af det konkurrencemindede sejler-Danmark var holdet sat på bænken i 2020 grundet Corona-pandemien, og foran sæson 2021 spurgte skipper og co. hinanden – hvad har egentlig været det sjoveste at sejle på det seneste? Og derfor blev DH-DM prioriteret som sæsonens eneste store stævne i IMX 40’eren.

Men sejlerne fra Københavnsområdet stiller ikke uskarpe op til start, de har nemlig taget kampen op i den populære J70 klasse, som fortsat gør sin fremmarch i de danske sejlklubber. Teamet har gennem mange år kørt en ambitiøs sejlkampagne i IMX 40’eren og deltaget i Fyn Rundt, X-Yacht Gold Cup, Hven rundt og DH-DM mm., men nu er en ny æra indledt for holdet i J70 klassen.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er gået over i J70 for at sejle de mere intense op-ned baner. Det er det, vi synes er sjovest pga. det høje energiniveau, og fordi der hurtigt er en ren tavle at sejle på. Det passer os rigtig godt, at vi til DH-DM 2 ud af 3 dage sejler op-ned baner. Det er det som tiltrækker os.” udtaler Mads Lobert, skipper og medejer på Flux 2 og fortsætter: ”Vi er fire gode kammerater som i år har revurderet sæsonen og blevet enige om, at sejle J70 sammen. Vi ville dog ikke gå glip af DH-DM. Stævnet er en kombination af en fantastisk sejlerfest og veltilrettelagte sejladser, og derfor er det blevet årets store mål. Vi har samlet et hold af de mennesker, som vi godt kan lide at sejle med, og som vi ved er dygtige sejlere. Vi forventer både at skulle have det sjovt og få nogle gode placeringer.”

I 2019 sejlede holdet sig til en 6. plads i gruppe 1 til DH-DM, og det har bestemt givet dem blod på tanden. Farvandet omkring Juelsminde passer rigtig godt til teamets mangeårige erfaringer fra Øresund og Svanemøllebugten. De kan godt lide lidt skæv sø, som slår igen fra land. Teamet håber på frisk til hård vind til DM i september, da de pga. mål og håndtering kun måler ind med fok til, og lader genuaen blive hjemme. Det er en kalkuleret risiko, fordi teamet har den udfordring, at IMX’eren oprindeligt er designet til at sejle med genua, hvorfor de i let luft har svært ved at sejle deres mål hjem med fok.

Mads Lobert beskriver: ”IMX 40’eren var ’cutting edge’, da den kom frem omkring årtusindeskiftet. Det var den båd, som X-Yacht dengang havde brugt mest tid på at designe optimalt til IMS-målereglen, og for os var det en næsten ubeskrivelig følelse at få en båd med kulfibermast, -bom og -rat. Siden er udviklingen gået enormt stærkt indenfor performace-både, og de her ’hard-core’ race både som er kommet frem de seneste ti-femten år, har vi bare rigtig svært ved at følge med. Vi kan følge med og slå rigtig mange af tur-bådene, så derfor er det stadig en rigtig fed båd at sejle konkurrence i.”

Flux 2:
Skipper og medejer, Mads Lobert, Sejlklubben København
Gast og medejer, Christopher Lobert, Sejlklubben Lynetten
Gast og medejer, Morten Villingshøj, Sejlklubben København

Gasterne til DH-DM er:
-Peter Lind
-Anders Wøhlk
-Martin Klausen
-Rune Larsen
-Frederik Korsgaard
-Frederik Jarfelt

Link til video på DH-DMs FB side