Zoom: VM på Furesøen med danske medaljer

Endelig lykkes det Danish Zoom8 Association (DZA) at få afholdt VM for Zoom8-klassen. Yachtklubben Fureøsen (YF) lagde i sidste uge rammerne til værtskabet, hvor det lykkes at få samlet 68 sejlere, fra seks deltagende nationer.

Allerede onsdagen (uge 27) før stævnet ankom de første sejlere. Torsdag og fredag var der fri træning, hvor YF stillede trænere til rådighed. Lørdag og søndag var officielle træningsdage op til stævnet, med DZA-trænerne Bo Jarvig, Jacob Dannefer og Kristine Dannefer. Søndag blev afsluttet med et practice race med et fuldt bane setup.

Mandag gik det løs. Perfekt vind og høje temperaturer gav tre sejladser og både hos drenge og pige havde vi en dansker i front. Tirsdag gav også tre sejladser hvor Madita Grigat fra Gråsten Sejlforening holdt føringen hos pigerne, mens den østrigske sejler Laurenz Haselberger overtog føringen hos drengene. Onsdag var hviledag der blev brugt på masser af sociale aktiviteter.

Torsdag var der ingen vind, men efter otte timer med udsættelse på land, kom sejlerne endelig på vandet og fik gennemført en sejlads. Fredag skulle det hele afgøres og alle sejlere kom ud på vandet kl. 10 og man forsøgte en start ved pigerne, men måtte opgive. Kort før kl. 15 kom der vind og man fik gennemført en sejlads hos både drengene og pigerne.

Kampen om placeringerne
Hos pigerne gik både Guld og Sølv til Estland, Karolin HÄRM tog guldet med til Kalevi Jahtklubi og Elisabeth Ristmets tog Sølvet med til Ottosoni Purjespordikool. Madita Grigat måtte se sig overhalet af de to estlanske sejlere i sidste sejlads og ”nøjes” med bronze, efter at have ført indtil sidste sejlads.

Hos drengene var Østrigske Laurenz Haselberger helt suveræn og tog guldet, med Svensk sølv til Alexander Hargefors fra Karlstads Kappseglingsförening og bronze til Victor Møller Thygesen, fra Sønderborg Yacht-Club.

Lørdag var der team-race og syv hold blev stablet på benene med fem danske og to svenske. Masser af vind så alle hold kunne møde hinanden.

Fra arrangørerne lyder det: "Et fantastisk VM, som både YF og DS kan være stolte af blev gennemført på trods Corona og de mange restriktioner og bump på vejen."

Se resultater her