Garmin Round Denmark Race: Ny teknologi skaber muligheder for Live-dækning

Følg deltagerne i Round Denmark Race i videoklip, korte interviews om placeringer og kommentarer til taktikken i realtid, mens den episke kapsejlads rundt om Danmark inshore bliver gennemført.

I morgen lørdag, kl. 11.30 stævner de første deltagere ud fra Aarhus kyst på det hårdeste og længste løb i Skandinavien, hvor singlehandere, 2Star-sejlere og fuldt bemandede både vil blive udfordret på vedholdenhed og udholdenhed.

Det er samtidig den mest udfordrende udgave nogensinde af Round Denmark Race eller Danmark Rundt, som kapsejladsen hed tidligere.

– Der er 189 sejlere på 71 både, som har tilmeldt sig, og det er første gang, at vi har både med fuld besætning med – faktisk kommer 110 af deltagerne netop fra fuldbesætning-bådene, fortæller sejler og eventarrangør, Morten Brandt. Han er på havnen i Aarhus for at koordinere starten på løbet i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

– Der er flere ændringer i år. Vi har optimeret hviletidsreglerne for singlehand-deltagerne, så de nu i højere grad selv kan planlægge og styre deres hvileperioder. Endelig har vi fået udviklet et nyt tracking-system i samarbejde med hovedsponsoreren og leverandør af maritime teknologier, Garmin, samt Blue Water Tracks fra Australien. Systemet betyder, at vi får tættere kontakt til deltagerne under løbet i en tovejskommunikation, og dagligt vil vi lægge korte reportager op på hjemmesiden, samt på YouTube og Facebook.

Morten Brandt er ikke nervøs for vejret, selv om der i skrivende stund ikke er mere end ca. fem sekundmeter at spore omkring Aarhus.

– Vinden er skiftende og bestemt ikke sejlernes foretrukne vindsystem. Til gengæld vil det kalde på taktiske overvejelser, men jeg håber selvfølgelig, at der kommer lidt mere fart på den, når vi først er i gang. Men alle her på havnen er i tophumør over, at vi igen har fået lukket op for kapsejladserne efter de mange restriktioner. Og jeg glæder mig rigtig meget til at følge og kommentere løbet, siger Morten Brandt.

Kapsejladsen er uden målerbreve og handicapregler. Der er deltagere, som er med for hyggens skyld, og der er deltagere, som vil gå målrettet efter de bedste placeringer.

– Jeg har altid ment, at man skal optimere sin båd, så den sejler hurtigst muligt i stedet for at skabe begrænsninger med regler. Og der kommer mange gode sejlere, som ser frem til at dyste i år. 60 procent af sejlerne kommer fra Tyskland, men vi har også en del nordmænd og hollændere med. Cirka tyve af bådene er single-hand-sejlere, slutter Brandt.


defaultNu kan du se frem til stemningsrapporter fra GARMIN Round Denmark Race på hjemmesiden. Vi vil følge løbet tæt, lover medarrangør Morten Brandt. Her Aarhus Int. Sejlsportscenter hvorfra løjerne styres. 

003 round denmark race
Ruten, som vil blive sejlet over de næste 10 dage.

004 round denmark race
Morten Brandt Rasmussen Garmin Round Denmark Race-partner, Harmen de Jong single-handed deltager og Jens Villumsen stævneleder.OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *