Vellykket Butterfly Cup - vil ikke være en konkurrent til Palby Fyn Rundt

I weekenden gik startskuddet til den første Butterfly Cup, og sikke en sejlads.

12 både, var tilmeldt to i turløb og 10 i kapsejlads, 10 både i alt sstartede og fik en fantastisk tur rundt om Hesselø og Samsø, med både sol, tågedis, vind og ingen vind. Det var ikke kun kapsejlads hele tiden, der blev også taget en masse rigtige gode og sjove billeder. Resultater og konkurrencer kan ses på Butterfly Cups facebookgruppe.

Første båd i mål var fra tursejlerfeltet, nemlig Dehler 38’eren Irmgard fra Roskilde, de startede kl. 11:00 fredag og var allerede i mål lørdag kl. 11:37. Første båd i mål i kapsejladsfeltet, var Midas en GB1000 fra Lynæs, som Gert Gerlach tidligere har hærget kapsejladsbanerne med, nummer to en anden Gerlach konstruktion, Drabant 38’eren Mio fra Aarhus og tredje plads til First 40’eren Milevidt fra Jyllinge. Midas startede de 124 sømil fredag kl. 15:17 og krydsede mållinjen ved Hundested igen lørdag kl. 12:23, herefter fulgte resten af bådene i en lind strøm, sidste båd i mål, var en Maxus 28 Swish fra Lynæs, flot gået af den to mands store besætning.

Torben Herslund, vinder af kapsejladsfeltet og en af initiativtagerne til denne nye sejlads siger: "Det var en hård og herlig sejlads, vi havde hele vejen rundt nogle at kæmpe imod og det er altid spændende om der er plads til at krydse T-ruten. Vejret var varmt om dagen, kold og våd om natten, men det var det hele værd. At runde Hesselø tæt på i solskin og se Samsøs vestkyst i morgenskumringen, er en stor oplevelse"

David Ipsen fra initiativgruppen fortæller: "Det er dejligt at se alle de initiativer der er dukket op i kølvandet på aflysningen af Palby Fyn Cup og for os er det er lidt af en forløsning at komme i gang med Butterfly Cup, og vi er benovet over al den positive respons, både fra sponsorerne Palby Marine, Lynæs Marinecenter, Onesails, Stilling Flag, Restaurant Knud og Hundested Kro og Hotel, og fra alle deltagerne. Det er altid spændende om nogen tilmelder sig, men vi hører at banen havde stor betydning, en bane der næsten giver garanti for kryds og spilersejlads."

Nu er spørgsmålet om vi vil gentage succesen, og ja det er vi temmelig sikker på, men det er vigtigt at vi ikke er konkurrent til Palby Fyn Cup eller andre af de store distancesejladser, så når vi evaluerer, peger pilen lige nu på efter sommerferien i 2022.

Butterfly Cup opstod fordi nogle sejlerkammerater fra Lynæs Sejl- og Kajakklub gerne ville ud at sejle langt. Det tog kun 12 timer, fra Palby Fyn Cup blev aflyst, til Butterfly Cup stort set var planlagt.

Ideen i Butterfly Cup, er at det skal være udfordrende og enkelt, derfor lavede vi det som respitstart og ingen dommertårne, alt er foregået på facebook, sejladsen bygger så at sige på sportmanship og tillid til sejlerne.

"Lige nu skal vi sove og så går vi i tænkeboks angående 2022, så vi kan kun opfordre til at melde sig ind på facebookgruppen Butetrfly Cup og følge udviklingen" slutter arrangørerne bag sejladsen.

Se herlige sejlerfotos herunder i galleriet:OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *