Wayfarerne sejler om SM ud for Lynæs

Related Articles: Udfordrende vindforhold til Wayfarerstævne

15 joller har sat hinanden stævne ved Sjællandsmesterskabet i Wayfarer, heriblandt storfavoritterne Mogens Just og Anders Friis. Det er dog tale om et ganske stærkt felt, hvor flere besætninger fra både Jylland og Sjælland vil kunne blande sig i topstriden. Vejrudsigten lover tip-top sejlvejr med masser af sol og fin vind.

Rundt i landet
Det er første gang, at Wayfarer-klassen gæster Lynæs. Det er vigtigt for os at komme ud og vise klassen frem. Mange kapsejlere har fejlagtigt en opfattelse af wayfarerjollen som udelukkende en søspejder- og strandjolle, og forbinder derfor ikke jollen med kapsejlads. Derfor prioriterer klassen at komme rundt i landet og vise jollen frem for at udbrede kendskabet til klassen som en meget aktiv og attraktiv kapsejladsklasse med plads til både topsejlere og breddesejlere, hvor der stilles krav til både de taktiske evner og boathandling, hvis man vil være med fremme. 

På land er klassen kendt for at godt socialt sammenhold, hvor der er både er plads til hygge, og hvor der med løs hånd deles ud af tricks g tips til nye sejlere i klassen. Sjællandsmesterskabet bliver samtidig opvarmningsstævne til det kommende DS-DM, der afholdes den 18.-20. juni af Skive Sejlklub.


GalleriOL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

SailGP

Fuld fokus på Aarhus - se highlights fra Plymouth

Udvalgte artikler *