Tyvstart(er) kostede favoritten den samlede sejr

Gode gamle Morten, siger de glade gaster Claus Rossing og Niels Henrik Borch om deres skipper Morten Nielsen fra Roskilde Sejlklub. Besætningen løb med sejren i Vallensbæk efter intense dueller og nerverne uden på konkurrenternes sejler tøj i de sidste sejladser. I Morten Nielsens båd er der helt ro på nerverne, fordi besætningen har sejlet H-båd på topplan i mere end en menneskealder, og med de flotteste titler man kan vinde.

Claus Høj Jensen brillerede hele stævnet med hele 6 førstepladser, men 2 tyvstarter og en 6. plads i sidste sejlads sendte den ellers suveræne besætning ned på en samlet 4 plads i stævnet.

Inden tiende og sidste sejlads lå Århus sejleren Thomas Sennels til at vinde H-båds Liga stævnet i Vallensbæk, men en ærgerlig 13. plads i sidste sejlads, sendte Århus besætningen ned på en samlet 3 plads.

Normalt er sølvmedaljen til den første taber, men den takker KDY´eren Mads P.G. Korsgaard ja tak til. De havde også sejlet en flot og stabil serie i toppen af feltet hele stævnet igennem, og kunne med fuld respekt tage sølvtøjet med hjem.

Pernille Fløjhug blev beundret
En ny besætning med en ny-indkøbt ældre skolebåd fra Århus blev også bemærket i toppen af feltet. Skipper Niels Fristrup med gasterne Jakob G. Bendixen og Mathias K. Jakobsen i H-båden Pernille Fløjhug fik med nogle rigtig flotte sejladser mast sig ind det skarpe H-båds felt på en flot 8 plads samlet, og med en 2. plads som bedste placering.

Jesper Radic rådgav H-bådssejlerne
Træningslejren som Danske H-båds sejlere, med hjælp fra Dansk Sejlunion, havde hyret Jesper Radic til at stå for i dagene op til H-båds Liga stævnet fik også stor ros af de deltagende sejlere. Jesper Radic fik tæmmet de utålmodige sejlere, således at der blev sejlet 10 fantastiske sejladser med mange dueller over hele banen.

I en covid 19 tid
Ifølge formanden for Danske H-båds sejlere så lyder der en meget stor tak til Vallensbæk Sejlklub, som gjorde et fantastisk arbejde i, at arrangere et stævne med så mange covid 19 restriktioner. Blandt andet var det første gang, at man skulle afprøve et stævne med et virtuelt bureau og deltagerne skulle deltage på tro og love erklæringer om eksempelvis besætningens vægt. Der blev udtaget tilfældige stikprøver. Det lykkedes og ifølge Henrik Toft, og H-bådene kommer rigtig gerne tilbage til Vallensbæk Sejlklub, en anden god gang.

Resultater
1 Morten Nielsen, Claus Rossing og Niels Henrik Borch. 30 point.
2 Mads P.G. Korsgaard, Frederik G. Korsgaard og Jesper Jensen 33 point.
3 Thomas Sennels, Thomas Hannibal og Michael Damborg 35 point.

Link til resultatlisten her

Link til et hav af fotos fra stævnet, alle taget af Kenneth Bøggild her

høj jensen h båd

Hele to gange 'overtrådt' var der ikke plads til i Claus Høj-Jensens serie, som blandt andet bestod af hele 6 førstepladser...Favoritten Høj-Jensen sluttede som nummer fire. Foto: Kenneth BøggildOL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

SailGP

Fuld fokus på Aarhus - se highlights fra Plymouth

Udvalgte artikler *