ORC EM: Aschenbrenner forsøger at forsvare titlen

Om få dage starter ORC Europamesterskabet, som i år er en del af Rolex Capri Sailing Week.

Med 160 deltagende både er det et af de første stævner af den størrelse, der i år bliver afholdt på trods af COVID. I Italien bliver der givet en række undtagelser for sejlerne der eksempelvis ikke behøver at gå i karantæne. Få danske sejlere er på startlinjen, men en af dem er den forsvarende Europamester, Joachim Aschenbrenner.

Sidste ORC EM blev sejlet i Stockholm, hvor Aschenbrenner vandt med en helt ny J112E fra Estland. I år er han taktikker på en tysk-ejet J/99, som til daglig ligger i Palma, Mallorca.

Om chancerne for at forsvare EM-titlen udtaler Joachim sig til Bådmagasinet: ”Det er et nyt projekt for mig, så dette bliver første stævne for mit vedkommende og så kan det være meget svært at vurdere chancerne når man har med ORC at gøre. Tiden til at forberede os har været meget begrænset, men vi har brugt de seneste to uger på at ændre og optimere båd og sejl, samt fået et par dages træning i Palma-bugten, hvilket forhåbentlig kan få os frem i feltet. Desværre var der ikke tid til mere, men vi har gjort, hvad vi kunne på denne tid og har en udemærket fornemmelse af båden”

Hård offshore
Stævnet starter med 150 sømils offshore race fra Napoli til Capri med rundinger om et par øer undervejs. Herefter er der planlagt tre dages in-shore sejladser på Capri, som er kendt for flotte omgivelser. Offshore-sejladsen bliver hård og afgørende, og Joachim uddyber ”starten er kl. 19.00 og herfra ser det ud til vi har 12 timers kryds over natten med 20-25 knobs vind. Om morgenen ser det ud til vi får en halvind på 50 sømil den anden vej, så der bliver formentlig ikke mange sejlskift, til gengæld skal alt vægt bruges, så det bliver nok et race med alle mand på kanten fra start til slut.”

Offshore racet kan ikke fratrækkes, og vil man være med i toppen kræver det derfor et godt resultat her. Der er planlagt seks inshore race, hvor der gives en fratrækker.

Udover Aschenbrenner er danske Kent Dalsbo også med på båden, Kent var med om bord på den Swan45, som vandt VM sidste år.

joachim a web1