H-båds Liga 2021: Alle vil jagte én besætning

Related Articles: H-Båd: VM i Struer trækker opmærksomhed 'from all over the world'

H-båds sejlerne lever...Det er kun ganske få dage siden, vi her på Bådmagasinet omtalte det kommende VM for H-både i Struer, og nu melder H-bådene sig så på banen igen. Vallensbæk Sejlklub skal nemlig være vært for årets første H-båds Liga stævne, som sejles lørdag og søndag, kommende weekend.

H-bådene kommer fra Struer i vest, fra Aalborg i nord, hele vejen ned fra den østjyske kyst med Århus og Vejle som bastioner. De kommer også fra Gilleleje på Nordsjælland og ned langs øresundskysten, samt midtsjælland, og alle er de på vej til Vallensbæk. Man får næsten tankerne hen på Keld og Hilda Heicks sang om Ganløse, Vanløse...

23 besætninger fra hele landet er klar til kapsejlads efter en forfærdelig sæson 2020, hvor covid 19 situationen konstant påvirkede humøret med op og ned ture i form af stævner, som man havde glædet sig til blev aflyst.

Alle vil slå...
Til stævnet i weekenden møder hele garden op af nogle af Danmarks dygtigste klassebåds sejlere. Listen med top navne med sejrsmuligheder er på omkring 10 besætninger, og historien viser, at de alle jagter en H-båd fra Herslev Strand Sejlklub med skipper Høj Jensen ved pinden. Interessen for at fange ham er ikke blevet mindre på grund af det kedelige covid 19 år, da flere nye navne er, at se på tilmelding listen i Vallensbæk.

Vallensbæk Sejlklub har lagt et kæmpe arbejde i, at få de kommende dage til at blive en succes. Der er lagt mange kræfter i arbejdet med det sejladsmæssige med træningslejr og stævne, men også en kæmpe udfordring i at overholde alle covid 19 restriktioner.

Sejlerne tager nemlig munden fuld fra start, da kluborganisationen Danske H-båds sejlere i samarbejde med Dansk Sejlunion har etableret en træningslejr i Vallensbæk i dagene op til stævnet.
H-båd Clinic træningslejr med Jesper Radic - her vil den professionelle sejler øse ud af sin viden og erfaring.

Næste H-båd Liga stævne er Haarup Mixer Cup, som sejles i Egå Sejlklub den 5. - 6. Juni 2021.