Udfordrende vindforhold til Wayfarerstævne

Fra Meike Fomsgaard Franke har vi her på redaktionen modtaget denne fine beretning, fra årets første stævne for Wayfarerjollerne.

Søndag d. 2. maj dystede Wayfarerjoller fra hele landet til årets første stævne, der foregik på Fyn i Svendborg Sunds Sejlklub.

Vejrudsigten havde på forhånd lovet næsten vindstille vejr, hvilket heldigvis viste sig ikke at gå i opfyldelse. Der var på forhånd planlagt op til 8 sejladser, men på grund af den svage og skiftende vind, blev der ”kun” sejlet 5 sejladser i svag til let skiftende vind mellem Vornæs og Iholm i Svendborgsund. Banerne, som var op/ned baner, havde en omsejlingstid på omkring 30 minutter.

Der var flot fremmøde med 16 joller ud af et maksimum deltagerantal på 20 joller i henhold til coronarestriktioner.

Spændning til det sidste
På grund af store vindspring blev banen flyttet flere gange, og der måtte i flere sejladser flere omstarter til, inden sejladserne kunne sættes i gang. Sejlerne blev godt og grundigt udfordret af de mange vindspring og den til tider svage vind. Inden sidste sejlads kunne fire besætninger ende øverst på podiet, og afgørelsen blev ekstra spændende, da flere var lidt for tidligt over startlinjen og måtte vende om, og da der under sejladsen opstod store trykforskelle i vinden.

På forhånd var Iversen og Riber favoritter til stævnet, da der var lovet let vind. Men de blev begge slået af Christian Milert Hansen og Kim Fremlev fra Farum Sejlklub, der løb med førstepladsen. Andenpladsen gik til forhåndsfavoritterne Christian og Jørgen Iversen også fra Farum. På tredjepladsen kom de andre forhåndsfavoritter Hans Henrik Riber og Jens Peter Riber fra Ho Bugt.

Svendborg Sunds Sejlklub havde sørget for et godt arrangement med fine baner på vandet og god forplejning på land. Wayfarerklassen, der er kendetegnet for sit gode sammenhold og åbenhed for nye sejlere, havde til dette stævne debut for et par nye wayfarerbesætninger, der havde en god start på deres kapsejladskarriere.

Sjællandsmesterskaberne for Wayfarerjoller er det næste stævne som afholdes d. 29.-30. maj i Lynæs Sejl- og Kajakklub. Også her regner man med stort fremmøde af de stævnetørstige wayfarersejlere.

Link til resultater her. (ekstern pdf, red.)


Galleri