Er Lanzarote det nye sort

Related Articles: De har sejlet sig varme på Lanzarote - interview med Warrer/Precht, Lanzarote-stævne redder OL udtagelse, Live fra Lanzarote - god mulighed for danske medaljer

Har Lanzarote pludselig etableret sig som Internationalt stævne-sted for OL klasserne? Det spørgsmål finder vi ganske interessant, efter det seneste gennemført stævne på Vulkan-øen i Atlanterhavet.

I skyggen af aflysninger over hele forårskalenderen fra Mallorca til Hyerés, over Medemblik til Kiel, der stod OL sejlerne pludselig med den store udfordring, at der ikke var flere stævner på kalenderen frem mod OL.

Lanzarote havde vi godt hørt om gennem vinteren, som et optimalt træningssted. Covid-19 smitten var ikke eksisterende, havde myndighederne ligesom besluttet – de mange landsholdssejlere fra nær og fjern havde fundet sammen, der blev trænet og gået til stålet – og pludselig dukkede Lanzarote International regatta så op i kalenderen.

De sidste OL-kvalifikationer kunne finde sted. Den øvelse havde de danske sejlere været igennem, så de kunne koncentrere sig om træningen, og det blev en stor succes.

Anne-Marie Rindom sluttede Laser Radialernes vintertræning af med lige at snuppe stævnesejren for nogle uger siden, og i sidste uge var det så 49er – 49erFX og Nacra17 sejlerne som skulle måle sig op mod den internationale elite.

Det lover godt
Alle viste gode takter, og højt bundniveau. Warrer/Precht sluttede 2’er.  Uden at komme til og lyde som en sur gammel mand, så skal vi lige sende de nykårede America’s Cup vindere fra New Zealand Peter Burling og Blair Tuke en venlig tanke. De var ikke med på Lanzarote, men de vil være at finde på startlinjen ved OL i Tokyo – en duo som normalt er sikker podiedeltager.

Ida & Marie viste, efter en lidt tung start, også fine takter, og kom stærkt igen til sidst, hvor ét sølle point skilte Aarhus-duoen fra podiet. Ærgerligt, når vi ser tilbage på hvor mange point stævnet blev vundet med, så tænker jeg pigerne lige nu sidder og kan genkende, hvor de sikkert kunne have nappet en enkelt båd eller to, tidligere i serien. Men en fjerde – absolut godkendt.

Lidt mere besynderlig så Nacra17 med Lin & C.Ps serie ud – men alt har en forklaring. C.P. døjer lidt med en gammel skade, og for at den ikke skulle blive værre på Lanzarote, ja så valgte teamet kun moment-vis at give den gas, og deres samlede resultat kan derfor ikke bruges til meget.

Vigtigere er, at når Lin & C.P. vælger at være med – så skal jeg love for de kan blande sig i toppen, så herfra skal blot lyde – se og bliv' totalt fit for fight, så venter der også her noget stort.

Alt i alt må man sige at de danske sejlere virker godt rustet til et anderledes OL, hvor tilskuerne kun kommer fra Japan. Nu er sejlsport jo ikke SÅ afhængig af tilskuere, men hele livet i OL-byen, og alt omkring det hele vil helt sikkert være noget amputeret.

Lad os håbe de danske OL sejlere kan holde fokus – hvis, så er jeg sikker på sejlsporten igen vil bidrage med danske medaljer til OL.

Umiddelbart fornemmer vi at stævnet blev vel-afviklet, og med vind, sol og store bølger - hvad kan man så mere ønske sig. Jeg er sikker på Lanzarote vil være at finde i kalenderen fremover. 

Resultater fra stævnet her: - og nyd så lige de forhold der blev sejlet under...


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud