Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

Sidste år blev det aflyst, og siden har organisationen bag det traditionsrige stævne i Hyéres kæmpet med at få alt gjort klar - men nu er Hyéres endnu en gang aflyst. Stævnet skulle have været afviklet primo april. Denne gang er den franske regering som er ude og forbyde afviklingen af så stort et idrætsarrangement.

Meget falder
Det skulle have været en af de store generalprøver for mange OL sejlerne op til Tokyo, og den internationale Laser klasse skulle have kvalificeret de sidste 4 sejlere fra Europa til OL. Nu hænger der et åbent spørgsmål og svæver i luften, hvordan skal man vælge Lasersejlere til OL?

Finnjolle klassen havde planlagt deres EM, lige som Surf RS:X skulle have kåret deres verdensmester efter Hyéres.

Nicolas Hénard, præsident for FFVoile - det franske sejlforbund, er ude og beklage den triste beslutning, og for at bekræfte at man virkelig har gjort alt hvad der stod i deres magt, for at gå gennemført stævnet. Men med pandemien stadigt hærgende over kloden, vil det ikke være muligt at gennemføre.

Lanzerote stævne
Bådmagasinet talte med den danske Sportschef Thomas Jacobsen, som heldigvis har sine sejlere 'kvallet' til OL, og Jacobsen kunne fortælle at sejlerne slutter deres vintertræningsophold på Lanzerote af med et stort stævne. "Rigtig mange sejlere har benyttet fordelen, at der ikke findes Covid-19 på Lanzerote, (jf. de spanske myndigheder, red.) - sejlerne har været samlet det meste af vinteren, og nu har man valgt at slutte af med et stort stævne i slutningen af marts, inde alle rejser videre." 


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud