EM i 2Star efter ORC DH-reglen

Hvis du er blandt dem, der ikke kan få nok af 2Star kapsejlads, som elsker Grækenland, tzatziki og grillede blæksprutter, finder det interessant sejle efter måleregler og elsker at kunne fortælle at du har deltaget i EM – ja, så læs videre.

Det første officielle europæiske mesterskab i doublehand-kapsejlads efter ORC-reglen kommer nemlig til at løbe af stablen til sommer fra byen Sounio, der ligger ca. 30 min fra lufthavnen i Athen.

Sejladsen er åben for alle både med et gyldigt ORC DH målerbrev og med et mål på 500.0 <= GPH <= 700.0 s/NM. Og nej, DH er i denne sammenhæng ikke et udtryk for, at det et lykkedes Dansk Sejlunion at eksportere vores lokale DH-regel til Odysseus’ rige. Næ, DH betyder i denne sammenhæng slet og ret; Double Hand, og er en særlig udgave af ORC, der tilgodeser, at en båd sejles af to personer frem for af 10.

Personligt gætter jeg på, at både der er født med stor kølprocent og stabilitet bliver straffet på målet i forhold til både, der er designet til at have 10 100+ kg typer siddende på kanten.

72 timer i Kykladerne
Det er planen ifølge Notice of Race planen, at deltagerne inddeles i tre klasser.

Der sejles en kort kystnær sejlads på 10 -12 timer den 5. juli. Og en lang offshore sejlads af 60 – 72 timers varighed fra den 7 juli. Begge bliver sejles i det mytiske farvand Saronikos Golfen og i øhavet Kykladerne. EM løber af stablen samtidig med et andet nyt tiltag i det græske; Aegean 600. Denne er en non-stop sejlads for både med besætning og for 2Star. Der sejles også her efter ORC målereglen, men der er også mulighed for klassebådsløb, hvis der samles minimum 7 både af samme type.

De sociale arrangementer på land forener deltagerne i de to arrangementer. Det koster 200€ pr deltager og 200 € ekstra for en eftertilmelding, at stille til start ORC 2Star EM.

Læs meget mere om sejladsen på Doublehanded ORC European Championship her - og om Aegean 600 her.OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *