VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Related Articles: VM H-båd: Der er sat navne på de forhåndsudtagede danske deltagere

Struer Sejlklub har etableret en corona taskforce, der skal sikre en forsvarlig afvikling af dette års VM for H-båds klassen. VM sejles i farvandet ud for Struer i perioden fra den 9. - 14. august.

Med forventeligt over 200 sejlere, heraf også fra udlandet, og et stort publikum, der følger sejladserne, bliver stævnet en af næste års helt store sportslige begivenheder i regionen. Derfor har arrangørerne, nøgternt, måttet vurdere Covid-19 risikoen, og har i den forbindelse valgt at indgå i et samarbejde med lokale og regionale myndigheder.

Vaccinen er jo heldigvis kommet. Men vi ved ikke, hvordan pandemien udvikler sig. Af gode grunde ved vi heller ikke, om der er restriktioner i Danmark, når vi afvikler stævnet. Med så stort et arrangement, vil vi dog gerne gardere os bedst muligt, fortæller VM-stævneleder Otto G. Jensen.

Allerede nu arbejdes der på en såkaldt corona-protokol, som i detaljer beskriver de elementer i begivenheden, der kan udgøre en sundhedsmæssig risiko. Det gælder blandt andet omgangen mellem deltagere, dommere og officials, samt de mange frivillige. Desuden ventes en stor skare af tilskuere til Struer, under VM-stævnet.

- Der bliver taget højde for alle scenarier, så vi skaber den fornødne sikkerhed, siger Otto G. Jensen. Vi har et fortrinligt samarbejde med myndighederne, og tror det kan skabe en succesfuld afvikling af VM, i coronaens skygge.

Ud over danske top-sejlere, kommer VM-deltagerne blandt andet fra lande som Sverige, Tyskland, Finland og Italien. Covid 19 pandemien førte i 2020 til aflysning af VM. Derfor krydser de mange sejlere fingre for, at stævnet kan gennemføres i Struer næste sommer.

- Struer Sejlklub og Struer Kommune har udvist et stort engagement i forhold til at løse opgaven. Ikke mindst i forhold til corona-epidemien, siger Henrik Toft fra Danske H-bådssejlere. Derfor er jeg også tryg ved, at vi gennemfører VM med de restriktioner, der måtte være til den tid.

Inden startskuddet lyder til stævnet i august, venter en række store opgaver for de frivillige i den arrangerende klub fra Struer.

- Vi har stor erfaring fra tidligere stævner, og er derfor godt klædt på til den praktiske del af opgaven, siger VM-stævneleder Otto G. Jensen. I disse uger er arbejdet med at finde sponsorer gået i gang. Desuden er de menige medlemmer af Struer Sejlklub begyndt at byde ind på alle de poster, der skal besættes under arrangementet.Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Udvalgte artikler *


Produktnyt