VM H-båd: Der er sat navne på de forhåndsudtagede danske deltagere

Ni danske teams stiller op til VM for H-både i 2021 der til august afvikles med Struer Sejlklub som arrangør. 

Med masse-aflysninger af såvel kapsejladser, som daglig træning, har den danske elite i H-båds klassen, som så mange andre klasser, haft en vanskelig sæson. Nu er kursen sat mod et 2021, hvor blandt andet VM finder sted i dansk farvand, med en række af landets stærke elite-sejlere i feltet.

Danske H-bådssejlere har netop offentliggjort navne på de teams, der er forhåndsudtaget og tildelt en af de nationspladser, Danmark som arrangør har til rådighed. Verdensmesterskaberne sejles fra den 9.-14. august i Limfjorden, med Struer Sejlklub som arrangør.566 julen 2020 21 300x250

Forhåndsudtaget til VM-stævnet er (naturligvis) den regerende verdensmester, Claus Høj Jensen fra Herslev, sammen med Mads Korsgaard fra KDY, der også er formand for International H-boat association.

- Claus Høj Jensen har domineret H-båds klassen de seneste år, og stiller naturligvis op som en af favoritterne ved det kommende års VM. Men der er benhård konkurrence i klassen, så Høj Jensens team kan forvente kamp til stregen, siger Henrik Toft, der er formand Danske H-Båds sejlere.

Syv andre mandskaber er tildelt de nationspladser, som Danmark foreløbig har til rådighed i forbindelse med VM.

Det drejer sig om Claus Hovgaard og Peter Gorrisen fra Vejle Sejlklub. Anders Berthelsen og Thomas Sennels fra Aarhus Sejlklub. Mike Rasmussen fra Struer Sejlklub og Poul Jensen fra Thisted Sejlklub, samt Søren Bernbom Hansen fra Aalborg Sejlklub.

Yderligere danske deltagere
- H-båds klassen er meget aktiv i Danmark, og der er rigtig mange der gerne vil være med til VM. Der må max være 72 både til start, men realistisk set vil der nok være mellem 60 og 65 deltagende mandskaber. Med en stribe tilgængelige wildcards, håber vi på Danmark som nation vil have omkring 25 både med i Struer, fortæller Henrik Toft videre. Ud over Danmark, deltager sejlere fra bl.a. Sverige, Tyskland, Italien og Finland i en af årets højdepunkter i H-båds klassen.

- Der er meget store forventninger til VM-stævnet i Struer. Limfjorden er et udfordrende sejlads område med drilske vind-forhold, og der er mange faktorer der skal tages højde for. Derfor er det kun de allerdygtigste, som i sidste ende havner på podiet, slutter Henrik Toft, formand for Danske H-bådssejlere.

Fakta:
• Verdensmesterskaberne for H-både afvikles fra den 9.-14. august 2021.
• Stævnet arrangeres af Struer Sejlklub i samarbejde med Struer Kommune.
• Ud over Danmark deltager både fra bl.a. Sverige, Tyskland, Italien og Finland
• Maksimum 72 både må deltage i sejladserne om VM-trofæetSeneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *