Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Tilmeld dig Round Denmark Race Inshore i løbet af Black Friday-weekenden og spar op til 50% på entry fee.

Tilmeldingen til Round Denmark Race Inshore åbnede fredag, og det fejres med et Early Bird tilbud, der løber frem til på søndag den 29. kl. 24.00. I forhold til events prisstruktur kan man spare op til 50% med Black Weekend tilbuddet.

– Det er med usigelig stor glæde, at vi slår dørene op for tilmelding til Round Denmark Race Inshore 2021. Vi ser frem til en sommer med rigtig havkapsejlads, når deltagerne skal tilbagelægge ikke mindre end 650 sømil, siger Morten Brandt fra Shorthand ecm.

Morten Brandt er en del af trojkaen, der arrangerer eventet. De andre parter er Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, 566 julen 2020 21 300x250ligesom Skandinavisk Singlehandsejlerforening er inddraget.
Det er med andre ord erfarne kræfter, der står bag RDR21 og som blandt meget andet kan sætte World Sailing VM 2018, Volvo Ocean Race Fly By, Vegvisir Race og Silverrudder Challenge på listen over eksekverede og nyskabte events.

Folkeræs møder Fastnet
Og Round Denmark Race inshore ér en nyskabelse inden for havkapsejlads. Sejladsen har starter den 20. og 21. juni og alle forventes tilbage igen den søndag 27. juni 2021.

Sejladsen er åbne for køl- og flerskrogsbåde, man kan stille op single- og doublehanded, eller med komplet besætning. Der sejles ikke efter måleregler, i stedet for bliver bådene inddelt i kategorier efter længde.

– Vi håber naturligvis på at aktivere mange af de lokale klubsejlere, men det er en klar ambition at vi skal have fat i klubsejlere fra hele landet og fra udlandet. Vi ønsker at skabe en blanding af Fastnet Race og en folkelig havkapsejlads, der gerne skulle tiltrække en stor mangfoldighed af sejlere og både i alle kategorier. Dette skal være en event, som sejlerne ønsker at have på deres “Bucket List”, siger Jon Koch Hansen fra Sailing Aarhus.

Du finder tilmelding og yderligere info som statutter og sailing instructions på www.rounddenmarkrace.com

Tiden der skal slås
Jakob Frost og hans raske svende i den 38 fod lange, Frostboksen, prøvesejlede med succes RDRi-ruten i oktober og satte en reference tid på godt 92 timer eller små fire døgn. Med denne tid som pejlemærke er der langt op til en fuld uges havkapsejlads ikke mindst for singlehand-sejlerne og de langsomt seeded både.

RDRi fakta
Sejladsen starter og slutter i Aarhus. Der bliver tale om fleet-race, som man kender det fra andre distancekapsejladser som Fyn og Sjælland Rundt – det er bare meget længere. Deltagerne kommer rundt om det nordligste, østligste og sydligste punkt i Danmark. Distancen er på 650 sømil non-stop, hvilket er den længste distancekapsejlads i Nordeuropa. RDRi kommer til at foregå til midsommer under de lyseste nætter, da der samtidig er fuldmåne den 23. juni 2021. Sejladsen vil blive mediemæssigt dækket intensivt på RDRis egne platforme via Youtube og Facebook.

Med Aarhus som hjemhavn vil deltagere, deres familie og venner før, under og efter sejladsen opleve en storby, der emmer af liv og som lever og ånder for sejlsporten


Round Denmark Race er tre forskellige kapsejladser
Bonus info:

Round Denmark Race Inshore 2021
RDRi er en distancekapsejlads, som vi kender det fra Fyn Rundt eller Sjælland Rundt bortset fra at den er længere. Den er åben for mono- og multihull, singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler. Bådene inddeles i løb efter deres længde. Sejladsen er på 650 sømil. Banen går fra Aarhus til Skagen, gennem Øresund til Christiansø og Bornholm, syd om Gedser til Lillebælt og op til målet i Aarhus. I oktober 2020 satte Jakob Frost & crew i båden Frostboksen referencetiden på 92:35:17.

Round Denmark Race Offshore 2022
RDRo inkluderer sejlads på "de fire have” omkring Danmark Nordsøen, Skagerrak, Kattegat, Østersøen. Banen er cirka 800 sømil lang. Ligesom RDRi vil sejladsen være åben for mono- og multihull og for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler, bådene inddeles i stedet i løb efter deres længde. Starttidspunktet ligger som for RDRi i ugen omkring sommersolhverv fra den 18.-26. juni.

Round Denmark Race - Time Trial
Den tredje Round Denmark Race sejlads hedder RDRtt (time trial) fordi den kan sammenlignes cykelsportens time trial/enkeltstart. Her er det én båd og besætning vælger, hvornår de vil forsøge at slå rekord. Det var Bouwe Bekking, Jens Dolmer og blandt andre Emil og Theis Beha, der har satte rekorden på 72:24:21 i juni 2019 i VO65eren Childhood1. Man starter enten ud for Rømø og går i mål i Aarhus eller omvendt. Ruten er 780 sømil lang og skarpt defineret. Interesserede og kvalificerede kan få tilsendt en rutebeskrivelse sammen med de præcise sejladsbestemmelser.Seneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *