VM Match Race: Der skrives sejlsports-historie når Borch Racing gæster Bermuda

Related Articles: Match Race: Ungdoms VM-bronze til dansk team, Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

For første gang i sejlsportshistorien deltager kvinder på lige fod med deres mandlige sejlerkollegaer ved VM i Match Race på Bermuda. Det dansk team Borch Racing kommer i fornemt selskab

VM i disciplinen afholdes i år, i forbindelse med det traditionsrige stævne Bermuda Gold Cup. Borch Racing skal kæmpe mod 16 hold, heriblandt fem hold som tidligere har vundet VM – men derudover skal Borch Racing også op mod to af de helt store kvinde-navne på Womens Match Racing Tour, franske Pauline Courtois og svenske Anna Østling. De stor mandlige navne som stiller til start er Ian Williams (GBR), Torvar Mirsky (AUS), Taylor Canfield (USA) og Phil Robertson(NZL), de to sidstnævnte, også kendt fra bl.a. SAILGP serien.

Træning i Knarr
Jeppe Borch og hans team ligger 11er på verdensranglisten, - en rangliste som har været ’frosset’ siden april måned i år. Men Borch racing har, i modsætning til flere af deres konkurrenter, haft mulighed for at træne herhjemme og sejle enkelte stævner i bl.a. Polen, hvor det blev til to finalepladser i henholdsvis august og september måned.

Holdet har gjort, hvad de kan for at få følelsen for en langkølet båd ind under huden. Teamet har alligeret sig med de garvede sejlere Henrik Søderlund og Torben Anker i deres knarr. De tunge knarr har kunnet ses sejle match race ud fra Skovshoved havn den seneste uge. ”Der er ingen tvivl om at farten bliver afgørende til VM, så at vi har haft mulighed for at træne Knarr har virkelig forbedret vores chancer på Bermuda”.

Det traditionsrige stævne sejles nemlig i bådtypen ’international one design’(IOD), som er designet i 1906, hvilket båden naturligvis bærer præg af. For de fire unge mænd mellem 22 og 24 år, er en langkølet båd et nået uvant fartøj at mestre. ”Som Matchrace sejlere er vi vant til at sejle mange forskellige bådtyper, vi har dog aldrig sejlet konkurrence i en langkølet båd før” slutter Skipper Jeppe Borch.

Du kan følge dem på teamets Facebook, og på  Instragram @borchmatchraceteam.

borchracing

Team Borch Racing. Seneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder