Sjælland Rundt klar med dato for 2021

Helsingør Sejlklub er klar med en ny dato for den traditionsrige kapsejlads rundt om Sjælland. Belært af dette års kapsejlads, bliver der plads til 470 sejlere og oprettet en venteliste til dem der ikke når at tilmelde sig.

Helsingør by skal være vært for EM i Ironman 2021, og det gør at Sjælland Rundt rykkes tidligere frem end sædvanligt. Håbet er at det også bliver lettere for mange sejlere at deltage uden det påvirker deres sommerferie.
Da corona endnu ikke har sluppet taget i verden er der en masse praktiske ting, som klubben tager med videre i planlægningen til næste gang.

“Belært af sidste år, skal vi lave et andet tilmeldings setup. Vi kommer til at sætte en begrænsning på 470 sejlere og operere med en venteliste. Så hvis der bliver åbnet for flere sejlere fra myndighedernes side, vil vi invitere dem på ventelisten ud fra hvem der stod på den først” fortæller Sjælland Rundt skipper Martin Anfeldt.

Det lidt anderledes setup gør at Helsingør Sejlklub melder datoen ud nu, men venter med at åbne for tilmeldinger siger Martin Anfeldt:

“Vi kommer til at åbne for tilmeldingen søndag den 1. november, kl. 10:00. Derudover har vi nogle sejlere som vi desværre måtte skuffe sidste år. De vil få lov til at tilmelde sig før alle andre og vil blive kontaktet direkte.”

Datoen for næste års Sjælland Rundt bliver d. 17.-20. juni.

Ekstra kapsejlads med kortere rute
Som et ekstra tiltag bliver der arrangeret en ekstra kapsejlads i samme periode som Sjælland Rundt fortæller formanden for Helsingør Sejlklub Kasper Wedersøe:

“Til 2021 udgaven, vil vi arrangere en ekstra kapsejlads som hedder Anholt Race. Det bliver for dem som føler at en hel Sjælland Rundt er lidt for lang eller tidskrævende. Da det kan arrangeres og afholdes som en selvstændig kapsejlads, vil vi kunne sikre at deltagerne ikke blandes. Så det vil ikke påvirke begrænsningen på de 470 sejlere, som skal sejle den originale rute.”

Tanken er at den nye kapsejlads med kortere rute, giver bedre mulighed for de sejlere som føler Sjælland Rundt er for lang eller har svært ved at passe den lange rute ind i deres planer. Derudover kan de 2 kapsejladser holdes adskilt for at overholde corona restriktionerne, men samtidig give mulighed for flere sejlere på vandet.

dji 0055 2

Afstands-sejlads kunne man også kalde Sjælland Rundt. At de skulle være udfordreet af Covid-19 forsamlingsproblematikken giver jo ingen mening!Seneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder