Tæt duel ved Copenhagen Champs 2020

K.A.S (Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub, red.) var i weekenden vært for et hurtigt arrangeret J/70-stævne for sejl-hungrende Øresundssejlere, der bare ikke kunne se sig selv gå i ring derhjemme efter aflysningen J/70 DM i Århus. Stævnet satte en tyk streg under, at der på Øresund pt. er to besætninger fra hhv. KDY og Hellerup som man skal stå tidligt op for at bide skeer med.

Et år fyldt med aflyste stævner og alt for lidt kapsejlads fandt sit lavpunkt for J/70-sejlerne med et aflyst DM som oprindelig var planlagt til Aarhus. Heldigvis var der en masse sejlere, der reagerede positivt på K.A.S. opfordring til, som et plaster på såret, at mødes til et Corona-konformt ”Kjøbenhavns mesterskab” – eller på nydansk: Copenhagen Champs 2020. Hurtigt blev de 10 pladser udsolgt – desværre måtte den eneste tilmeldte uden for Øresund, Johnny Jensen og besætning fra Sønderborg Yacht-Club melde afbud pga. sygdom.

Lokale vindere
Henrik Søderlund og besætning fra KDY vandt stævnet foran Bo Bøje Pedersen og besætning fra HS – de to besætninger delte 1. pladserne i de seks sejladser imellem sig, og det blev dermed Henriks førsteplads i sidste sejlads, der afgjorde de to bådes tie-break. Henrik Kongsbak og besætning fra Sejlklubben København kilede sig ind mellem de to top-duellanter flere gange og tog fire 2. pladser, og dermed en sikker 3. plads ved stævnet.

Stævnet blev afviklet under vejrforhold, der bød på alt fra meget til ingen vind.

Vi havde håbet på 10 sejladser i løbet af weekenden, men typisk nok i dette Corona-år, så var vejrguderne på tværs, når vi endelig skulle sejle. Lørdag var en ordentlig østen-pivert på Øresund, så vi måtte sende sejlerne ind efter bare én sejlads, vind, og ikke mindst bølger blev for voldsomme. Søndag var helt modsat. Vi kunne først komme i gang efter en front med regn og ingen vind havde passeret. Men vi fik dog i alt 6 sejladser under effektiv og myndig ledelse af baneleder Jørgen Tulstrup, forklarer stævneleder Anders Jonas Rønn Pedersen overfor Bådmagasinet.

Godt træningsfællesskab
Nu kunne man så tro, at Øresunds J/70-sejlere pakkeede deres både sammen, og sagde tak for i år – vi ses til foråret. Men nej, sådan skal det ikke være. Det gode træningsfællesskab på Øresund skal vedligeholdes gennem hele vinteren.

Der er planer om fælles søndags-vintertræning ud for Skovshoved, og KAS har allerede meldt et ambitiøst vintertræningsprogram ud for både J/70 og Spækhuggere, hvor også privatejede både er velkomne (læs mere om KAS vintertræning her). Vinter-træning på Øresund er ikke en lukket klub, alle J/70, også dem uden for Øresund, der vil være med er mere end velkommen – sammen bliver vi bedre, og sammen lærer vi af hinanden.

Hold øje med, eller meld dig ind i, facebookgruppen ”Øresunds J/70-forum” for at blive klogere på, følge med i, og stille spørgsmål til mulighederne for fællestræning på Øresund.

Link til resultatliste herSeneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt