'Frostboksen' i nyt angreb på Round Denmark Race Inshore

'Det er rekordholderen af Sølvspileren (rekorden Sjælland Rundt, red.) og KDYs hænderkronede Danmark Rundt sejlads Jakob Frost, der nu er på spil på Round Denmark Race Inshore. Han og en besætning på fem mand tager turen rundt i de indre danske farvande i den 38 fod lange kulfiber performance cruiser Frostboksen fra 2016.

Jeg fik ikke spurgt om Jakob Frost har tilknyttet en numerolog i forbindelse med projekt Frostboksen, men der er uden tvivl tænkt over tingene for om alt går efter planen starter rekordforsøget den 10.10 kl. 10.00 2020 fra Aarhus.

– Vi håber, at vi kommer under 100 timer, det er trods alt ikke en VO65 vi sejler i, siger han med henvisning til den referencetid, der blev sat 1. juli på Round Denmark Race Time Trial banen, som er nærmere beskrevet i boksen nedenfor.

Håber tallenen holder
Jakob Frost har som nævnt rekorden på SølvSpileren og på KDYs Danmark Rundt bane i båden Carbon3. Det er en Nigel Irens designet trimaran, bygget, som navnet antyder i kulfiber, på Tuco værftet, som han er medejer af.

Frostboksen er en kølbåd, men også den er bygget i kulfiber. Den vejer kun 3600 kg, hvilket gør, at hvis tallene 10.10.10.00 2020 udløser det helt rigtige lavtryk, så vil Frostboksen kunne planen rundt på størstedelen af Round Denmark Race Inshore.

– Det er jo lidt af en lottokupon, men omvendt er det en reel referencetid, vi kommer til at sætte. En tid som deltagerne til 2021 udgaven af Round Denmark Race Inshore kan måle sig med 1:1. Vi kommer med andre ord ikke til at vente på et gunstigst vejrvindue, men vi må i stedet satse på at efteråret vil levere, siger Jakob Frost.

Stiller op uden bagkant
Dermed ligger fynboernes rekordforsøg i forlængelse af den måde Hansen Sailing Team forsøgte at sætte referancetiden på Round Denmark Race Inshore. Her lå datoen også fast, hvorefter holdet måtte tilpasse sig vejret. Det blev imidlertid ikke til rekord/referencetid for Hansen Sailing Team, da vejret ikke just spillede med, hvilket meget kort fortalt resulterede i, at Hansen og besætning løb tør for tid og opgav forsøget.

– Netop det scenario kommer ikke til at ske for os. Det kan være der sker noget helt uforudset, men vi stiller op uden tidsmæssig bagkant, siger han.

Du finder yderligere information om Round Denmark Race hjemmesiden, hvor du også kan følge Frostboksen, når det går løs den 10.10. - og tilbage i efteråret 2017 - ja der testede Bådmagasinet Frost38 - den kan du læse om i e-udgaven af magasinet, som du i dagens anledning får helt gratis her:

dec17

Round Denmark Race er tre forskellige kapsejladser

Bonus info:

Round Denmark Race Inshore 2021
RDR Inshore er en distancekapsejlads, som vi kender det fra Fyn Rundt eller Sjælland Rundt bortset fra at den er hhv.
fem og tre gange længere. Den er åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler. Bådene inddeles i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Sejladsen er på 650 sømil og sejles fra den 19. til den 27. juni første gang i 2021. Banen går fra Aarhus til Skagen, gennem Øresund til Christiansø og Bornholm, syd om Gedser til Lillebælt og op til målet i Aarhus. Omsejlingsretningen bestemmes før skippemødet på baggrund af vejrudsigt for perioden.

Round Denmark Race Offshore 2022
RDR22 er en offshore kapsejlads der inkluderer sejlads på "de fire have” omkring Danmark Nordsøen, Skagerrak, Kattegat, Østersøen. Banen er cirka 800 sømil lang. Ligesom RDR Inshore vil sejladsen være åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler, bådene inddeles i stedet i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Starttidspunktet ligger som for RDRInshore i ugen omkring sommersolhverv fra den 18.-26. juni.

Round Denmark Race - Time Trial
Den tredje Round Denmark Race sejlads er den nye Danmark Rundt distance og kan sammenlignes cykelsportens timerekord. Én båd og besætning vælger hvornår de som de eneste på banen vil forsøge at slå den stående rekord. Det var den sejlads Bouwe Bekking, Jens Dolmer og Emil og Theis satte Beha sejlede i slutningen af juni 2019 i VO65eren Childhood1. Man starter enten ud for Rømø og går i
mål i Aarhus eller omvendt. Ruten er skarpt defineret og interesserede kan få tilsendt en rutebeskrivelse sammen med de præcise sejladsbestemmelser. Til inspiration man se tracket på Round Denmark Race hjemmeside, hvor der også findes links til videoer og opdateringer fra Childhood1 rekordsejlads.Seneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt