Eminent slutspurt i Kiel - to danske både øverst på podiet

En super-sunday præstation af Anne-Marie Rindom sendte det danske stjerneskud helt til tops på podiet. Warrer/Precht stod for presset bagfra og sikrede sig også guld i Kiel.

Det har været fire hektiske dage for OL-sejlerne som har været i vælten for første gang i et større felt i lang tid. Kielerugen er overstået, og blev afviklet i en Covid-19 version, hvor der som sædvanligt først blev sejlet i kølbåde (i sidste uge, red.) – og herefter i uge to i de mange jolleklasser, men kun i fire dage.

Blæsende uge
Det har været en blæsende Kieleruge, og så meget desto flottere ser vi Anne-Marie Rindoms præstation, som stillede til start på bagkant af en diskusprolaps i øvre nakkeregion som var brudt op for få uger siden. Det var da også en spændt Rindom som Bådmagasinet var i kontakt med op til Kiel, hvor det lød, at hun havde valgt at træde et lille skridt tilbage i træningen, for at det ikke skulle blive værre – og i værste fald gå så galt at det kunne give varige mén.

Rindom bestod med bravour, og slog sin OL rival fra Rio, efter hollænderen Marit Bouwmeester havde ført hele uge. Intet er som bekendt over før ’the fat lady sings’

Warrer/Precht første inden sidste dagen, en føring som lige præcis holdt hele vejen hjem, men også kun lige. Á point med nummer to kunne OL-49eren træde øverst op på podiet.

I 49erFX sluttede Ida & Marie stærkt af, og efter have klemt sig ind i top-10 inden weekends sejladser, bragte seriens sidste prik, den danske OL-duo op på en samlet fjerde plads, á point med nummer tre. Stærk slutspurt af de Aarhuianske piger.

Lin & CP kom skidt fra start på stævnet med to x UFD (for tidlig over linjen med et min. til start, red.) – og langt bagud fra start var det svært at nå op, men en godkendt serie efterfølgende sendte den danske OL-Nacra på en samlet 7. plads.

Grund til optimisme
Alt i alt må Sportschef Thomas Jacobsen være ganske godt tilfreds med de fire OL-bådes præstationer i Kiel, to guld og en delt bronze sælger man jo gerne et ’OL-stævne’ for.

Uden for de Olympiske klasser er det værd at nævne Anna Livbjerg som vinder i Europajollen, og Mads Bendix som tog sig af guldet i OKjolle. To stærke danske resultater. 

Link til de samlede resultater her

warrerprecht

Warrer / Precht den anden danske båd øverst på podiet i Kiel. Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen førte fra hele stævnet, og holdt fra presset bagfra. Stærkt. 

 Seneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *