Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

KDY-holdet Downhill Sailing Team med Emil Kjær på roret, blev søndag ny dansk mester i matchrace på hjemmebane ud for Skovshoved havn.

DM i Matchrace blev skudt i gang lørdag morgen, i bagende sol og let vind på Øresund. 11 besætninger, samt hjælpere og umpire, var mødt op til et brag af gode sejladser ganske tæt ved den Nordlige mole lige ud for Skovshoved havn.

Det at sejladserne foregik på de nykårede danmarksmestres hjemmebane og i DS37 bådene, som KDY-holdet til daglig træner i, gjorde at de var godt forberedte og klar til at performe på højt niveau lige fra første sejlads.

Sejren sikrede KDY-sejlerne sig da de vandt deres indbyrdes opgør over det australske hold, en sejlads som ganske enkelt afgjorde vinderen af stævnet. Det australske hold havde dog ikke kunne blive officielle Danmarksmestre, selvom de havde vundet stævnet, eftersom styrmanden ikke var dansk.

Det var et stærkt felt på 11 hold som stillede op til DM, blandt deltagerne var blandt andet Jeppe Borch som er rangeret nr. 11 på matchrace verdensranglisten og tvillingerne Lars-peter- og Hans-Christian Rosendahl, som er tidligere matchrace danmarksmestre og til daglig sejler på det danske SailGP hold. Til dette DM sejlede de med det australske hold.

“Det er super fedt, at 11 besætninger havde lyst til at kæmpe om Danmarksmesterskabet, og at flere af topsejlerne, som selv har været hvor vi er nu da de var på vej op, havde lyst til at komme tilbage og sejle med” siger Emil Kjaer fra Downhill Sailing Team

Matchrace danmarksmesterskabet som også går under navnet Danish Open, var planlagt til at være et stort internationalt stævne, men grundet restriktioner i forbindelse med covid-19 måtte stævnet nedgraderes. Dog forventes det at Danish Open vil være tilbage i topform næste år, med nogle af de bedste internationale hold på deltagerlisten.

Den endelige resultatliste fra matchrace DM 2020 ser således ud:

1. Downhill Sailing Team - DEN
2. David Chapman - AUS
3. Borch Racing Team - DEN
4. Team Katnakken - DEN
5. Team Funk - DEN
6. Team Wings - SWE
7. Hartwig Match Team- GER
8. Team Widex Ølholm - DEN
9. Team Widex - DEN
10. Team Jeppessen - DEN
11. Team Bech - DENSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"