Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Ny sejlads vil samle sejlerne om deres fælles kærlighed til sejlsporten med et afslappet og anderledes koncept. Men tag ikke fejl – ambitionerne er store.

Det er med kort aftræk af den nye event Lyø Escape bliver startet op – for der er knap tre uger til første start i det sydfynske, når der er premiere 21. til 23. august.

Men det er heller ikke nybegyndere inden for sejlsportsevents, der står bag den nye begivenhed.

Således var det kokken og sejleren Anders Kraft, der forpagter kroen på Lyø, hvilket mange sejlere allerede har fået øjnene op for i denne sæson, der midt i juli tog kontakt til Morten Brandt for at høre om han var med på at udvikle en ny event med udgangspunkt fra Lyø. Sidstnævnte har udviklet de internationale sejladser Silverrudder Challenge, Vegvisir Race og Round Denmark Race og mens disse alle er stenhårde at gennemføre, er den nye sejlads lagt anderledes an.

Lyø Escape vil noget nyt. Ligeså meget som vi elsker de stenhårde adventure sail race begivenheder, lige så højt elsker vi et godt sommercruise. Så målet er at tiltrække sejlere, der mentalt er gået i cruising-mode og hvis både er tunge og pakkede til ugers hyggesejlads. Med Lyø Escape ønsker vi at give sommerturen lidt krydderi i form af uformel kapsejlads kombineret med muligheden for at møde gamle og nye venner med en fælles kærlighed til sejlsporten. Planen er så, at de tilbringer korte dage i konkurrence på havet i turpakkede både i det smukke Øhav efterfulgt af lange aftener og måske nætter på land på smukke Lyø med dejlig mad fra Kroen, siger Morten Brandt.

Korshavn er rettesnoren
Lyø Escape 2020 er således adventure sail racing i et afslappet format. Årets udgave er den første og bliver af arrangørerne betragtet som en prototype, hvor flere ting skal afprøves. 2020-udgaven er banen, lørdag, inspireret af cyklingens Stjerneløb, hvor deltagerne har afstikker ud væk fra et centrum, hvor de kommer tilbage til flere gange. Udgangspunktet er naturligvis Lyø. Der sejles et mere konventionelt format søndag.

Ambitionerne er store på Lyø og allerede fra 2021 er det meningen at inkludere de fleste former for vind og menneskedrevet vandsport.

For dem, der er gamle nok til at huske den oprindelige Fyn Rundt fra Korshavn – så er den stemning vi sigter efter. Vi ønsker at fylde lagunen uden for Lyø med hundreder af både, der bliver sejlet frem og tilbage i vandtaxaer. Men i modsætning til Fyn Rundt er Lyø Escape rettet mod deltagere og både i cruisetilstand. Konkurrencen vil være afslappet, og der vil ikke være sejlads efter kl. 17.00, siger Anders Kraft, der bl.a. står for festmiddagen lørdag aften sammen med hans crew fra kroen.
Ud over Anders Kraft og Morten Brandt bliver der samarbejdet mellem John Hansen, der er havnefoged på Lyø og Søren Westerskov fra Lyø bådelaug.

Kun 20 pladser
Er der kun gjort plads til 20 deltagere i førsteudgave af begivenheden. De første seks pladser er allerede booket, så skynd dig hvis du vil være blandt Lyø Escape pionererne. Der vil løbende komme mere info op om sejladsen på dennes hjemmeside. Den er pt kun på engelsk, men vil i løbet af ugen også findes i en dansk version.

Tjek den ud www.lyoescape.com

Se video-traileren her:Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"