Smile Race: Hele 60 både er klar - prøv noget nyt, stadig ledige pladser

Related Articles: Ny sejladsform 'Rundt om Fyn' ser dagens lys

Når noget bliver taget fra en, dukker der ofte nye ideer op. Det var lige præcis hvad der gjorde i Faaborg, hvor formand Jakob Frost opfandt en ny form for sejlads under devisen "sammen-hver-for-sig" - og nu nærmer starten sig, på den første udgave af Smile Race.

Der er hele 60 tilmeldte til denne nye og super spændende sejlads, som afvikles i et nyt format. Men der er plads til endnu flere i farvandet rundt om Fyn. Sidste tilmeldingsfrist er 1. august, så du kan sagtens nå det endnu.

Smile Race er som indledningsvis nævnt, en ny måde at tænke kapsejlads og sejler oplevelser på. Her er plades til alle, både den trænede kapsejlads besætning og til dem der sætter eventyret i højsædet.

Der er blevet taget rigtigt godt imod sejladsen. Hvilket også kan ses på tilmeldingerne. Der er både fra alle startstæder og i alle klasser. Tur og DH-klasserne er dog klart de største, så vi vil opfordre til at endnu flere flerskrogs både og double-handed tilmelder sig.

Smilet skal frem
Distancesejlads på en helt ny måde, vi kalder det SMILE RACE, vi vil have smilet frem. Vi vil have den sejlglæde man mødte op gennem 70’erne og 80’erne ved de store distancesejladser, hvor der var alle slags deltagere, både ambitiøse sejlere, klubsejlere og dem der nyder at komme ud at sejle.

Hvad er så det nye?
Vi afskaffer transportsejladsen, så mange flere kan få tid til at deltage, og det hele kan klares på en weekend. Det vil nemlig være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Der vil blive startet samtidigt fra alle de nævnte byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn. Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden.

Præmier
Vi har nytænkt, hvad der uddeles præmier til. Det skal sjovt og spændende, og der vil selvfølgelig være præmier for det rent sportslige, men der vil i lige så høj grad også være overraskende præmier, der har et mere socialt præg.

Formålet er:
• At samle Sejler-Fyn/Danmark
• At skabe en distancesejlads, hvor man kan deltage på flere niveauer.
• At skabe en sejlads, hvor sejlglæden er i højsædet.
• At skabe en kapsejlads stort set uden transportsejlads.
• At skabe en sejlads, der bygger på sportsmanship og taler til vores indre gentleman.
• Sejle Fyn Rundt uden at man behøver tage fri fra arbejde.
• 30 timer hvor der er sejl rundt om Fyn, lige meget hvor man kigger hen.

Hvordan?
• Det vil være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Det betyder, at transportsejladsen stort set er afskaffet. Sejlere uden for Fyn starter fra den by, der passer dem bedst på ruten.
• Der vil blive startet samtidigt fra alle byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn.
• Startstederne vil være ved bøjer ud for de forskellige byer. Det er sejlernes eget ansvar at starte til tiden. Det er også sejlernes eget ansvar at melde måltagningstidspunkt ind. Dette taler til vores alles indre gentleman.
• Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden, og omverdenen også kan følge med.
• Det vil både være DH-løb, doublehanded-løb, flerskrogs-løb og tur-løb.
• Sejladsen er en del at Dansk2Star mesterskabsserie 2020.
• På præmiesiden vil vi også nytænke, hvad der uddeles til: Der vil både være præmier for det rent sportslige men i lige så høj grad også være præmier, der har et mere socialt præg.
• For de kapsejlende både vil der som minimum være præmier til den bedste fra hver startby og overaltpræmier. Der vil også blive kæmpet imellem de forskellige startbyer om hvilken by, der klarer sig bedst samlet.
• For alle deltagende både vil der også blive konkurreret på et mere socialt plan. Det kan være bedste billede taget på Nordfyn, Østfyn, Sydfyn og Vestfyn. Billede af bedste aftensmad, yngste besætning, ældste besætning. Dem der sejler længst for at komme til start. Hvem overhaler flest, og hvem bliver overhalet af flest. Til den klub der tilmelder flest både. Ja mulighederne er mange.
• Skippermøde og præmieuddeling vil foregå online. Præmierne vil efterfølgende blive uddelt i de forskellige klubber.

Vi er udemærket klar over, at de forskellige startsteder ikke vil give en 100 % fair sejlads, hvor alle sejlere bliver stillet lige. Men er det nu også så vigtigt. For det første er det kun banesejlads i én-type-både, der nærmer sig at alle deltager på lige vilkår. Så snart der kommer måleregler og distance på sejladserne, så er der nogle, der vil have nemmere ved at vinde end andre.
Lad os omfavne sejlglæden og finde vores egne pejlemærker at sejle efter. Om det så er målet om hurtigste omsejlingstid eller flotteste aftensmad betyder mindre.

Vores præmiesponsorer er indtil videre disse, vi arbejder på at udvide feltet, så der bliver så mange fede præmier som muligt: Columbus Marine, Riggerne, Onesails, Palby Marine, HF Industri & Marine, Elvstrøm Sails, Båd og Motor, Tuco Yacht Værft, North Sails, og Bådmagasinet

Gå på hjemmesiden og læs mere om sejladsen. Her er det også muligt at tilmelde sig. Som sagt er vi tidligt i processen, så der vil løbende blive lagt mere materiale op der.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker