Bouwe Bekking & team er på vej

Related Articles: Bekking & Co gør klar til angreb

Lørdag kl. 17 stod VO 65eren Childhood 1 ud fra den hollandske by Scheveningen, der ligger ved Haag. Båden satte kurs mod nord, hvor startområdet for Round Denmark Race Record er placeret - nærmere bestemt startes der i dansk territorial farvand ud for Rømø.

Bouwe Bekking er i spidsen for en dansk/hollandsk besætning, der blandt andre tæller danskerne Katja Salskov-Iversen, Jens Dolmer, Emil Erichsen, Theis Midé Erichsen og Jørn Larsen. Går alt efter planen sætter de en stærk rekord som kan blive referencetid for andre, der har lyst til at forsøge sig med denne type sejlads.

Kan sammenlignes med timerekorden
Rekordsejladsen kan sammenlignes med cykelsportens timerekord. Her vælger tytteren tid og sted mens de 60 minutter ligger fast. I Round Denmark Race Record får skipper og besætning lov at vælge starttidspunktet, og om man ønsker at starte i Aarhus eller ud for Rømø. Det handler med andre ord om at vente på det rigtige lavtryk og så gå i aktion. Og Bouwe Bekking må have set et gunstigt vejrvindue, for senere i dag søndag den 28. juni, starter han og Childhood 1.

– Præcis hvornår han starter er endnu usikkert, men det bliver mellem 12 og 21, siger Morten Brandt, der arrangerer sejladsen sammen med Sailing Aarhus og Aarhus Int. Sailingcenter.

Følge med når trackingen starter. Der kommer et link op på www.rounddenmarkrace.com, hvor der også vil være opdateringer fra besætningen om bord på VO65eren. Også på Round Denmark Races Facebook side kommer der opdateringer.

Rekordsejladsen er knopskydning
Recordsejladsen skal ses om en knopskydning på Round Denmark Race. Mens Childhood 1 sejler mod uret, så sejler deltagerne i Round Denmark Race fra 2021 mod og med hinanden. Det er et adventure sail race, hvor de fleste kommer for at teste egne grænser og for eventets sociale elementer. Og som til et maratonløb vil der være enkelte der stiller op for at vinde.

Det er de samme kræfter, der står bag begge sejladser.

– Mens Bouwe Bekking & Co er ude på solo eventyr, så er Round Denmark Race offshore og in shore noget vi gør sammen, og som starter og slutter i Aarhus. Sejladsen for både med komplet besætning, for doublehand-sejlere og for singlehandere. Sejladsen sejles første gang i juni 2021, slutter Morten Brandt.

vo65 childhood1

VO65eren som Bouwe Bekking & Team skal sejle Round Denmark Race i fra søndag. Foto: Childhood Foundation // Emil Midé ErichsenSeneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"