Sjælland Rundt var oppe mod et omsonst bureaukrati

Det var med nød og næppe at årets Sjælland Rundt fik grønt lys til at starte fra det lokale politi. Helsingør Sejlklub, Dansk Sejlunion og Danmarks Idrætsforbund har været på sagen i uger, men gør organisationerne nok for breddeidrætten? 

Sjælland Rundt er blandt kronjuvelerne i dansk havkapsejlads og årets udgave er nu kommet godt i gang i perfekt sommervejr. Der er blevet kæmpe fra Helsingør Sejlklub, Dansk Sejlunions og DIFs side for, at sejladsen kunne realiseres. Og i 11 time måtte arrangørerne afvise de senest tilmeldte både for at holde sig under 500 deltagere. Man er nået frem dette tal ved at fortolke ”Kulturministeriets retningslinjer genåbning af udendørsidræts- og foreningsliv”, hvor der opereres med op til netop 500 person ”der i det væsentligste sidder ned” som det er formuleret. Fortolkningen betyder således, at man til Sjælland Rundt nu 500 deltagere om ikke kun 50 som ellers er det gældende antal ved udendørsarrangementer. 

Udsmidning af de senest tilmeldte har dog medført kritik på sociale medier af Dansk Sejlunion for ikke at kæmpe hårdere at få breddekapsejlads undtaget de stramme regler. 

– Vi har kæmpet det bedste vi har lært, og vi har haft uvurderlig hjælp fra DIF. Vi har været i dialog med myndighederne fra ministerier til det lokale politi. Men vi bliver mødt med det samme bureaukrati, og det virker som om der er truffet en generel beslutning om at forbyde arrangementer, arrangeret af og for breddeidrætten. Derfor er der ikke en golfklub, en rideklub eller en hvilken som helst anden klub, der afholder begivenheder med flere end 50 deltagere, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion til Bådmagasinet. Er unionen for tavs?
Der har været kritik af, at sejladsen ”Øresund Sammen Hver For Sig” fik rosende ord med på vejen fra Dansk Sejlunions formand Line Markert og direktør Christian Lerche, mens unionens ledelse har været tavs i forhold til at formidle deres holdninger om coronasituationen.

Når jeg harcelerer lidt mod Line Markert og Christian Lerche, så skyldes det at jeg synes deres offentlige fremtoning, eller rettere mangel på samme, lader alt tilbage at ønske i forhold til hvad man kan forvente af en politisk formand og en administrerende direktør for den organisation der også skal repræsentere de glade amatører, men som mere og mere fremtræder som en organisation for de elitære udøvere, skriver Per Dragelund fra Køge Sejlklub.


Christian Lerche fortæller, at han og Dansk Sejlunion fra starten valgt en strategi, hvor hans og DS’ holdninger til situationen ikke skulle deles på Facebook, da man har vurderet, at det ikke ville gavne forhandlingerne at melde ud som enkeltstående forbund.

Planen har i stedet været at sigte på at opnå større gennemslagskraft ved at stå sammen med DIF, DGI og de øvrige forbund. I forhold til omtalte ”demonstration-sejlads” arrangeret af KDY siger han:

Der var ikke tale om en kapsejlads, men om en sejlads, hvor sejlere fra mange havne mødtes for at runde en bøje i Københavns havn. Det er rigtigt, at her opfordrede jeg folk til at deltage, fordi det var inden for reglerne. Det gør jeg i øvrigt stadigvæk og i stor stil - tag ud og sejl. Og husk, at det bliver bedre en dag, men lige nu er vi i DS og i alle de andre foreninger i Danmark underlagt nogle bureaukratiske regler, hvilket er omsonst ikke mindst i forhold til sejlsport.

Tilbage til Sjælland Rundt, hvor der i år kun har været to afmeldinger ud af 120 både, hvilket er betragteligt færre end under normale forhold, hvor antallet af afbud nærmer sig 15%. Antallet af frivillige er blevet beskåret til kun 15 personer, hvor der normalt er 50.

De første både forventes i mål fredag aften. Du kan på Bådmagasinets Facebook-side se video fra styringen af dockout i Helsingør og fra startområdet, der i år foregik ud for Ålsgaarde.


GalleriSeneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"