Flere rekorder ved årets 100 mil i Fjorden

Fra stævneledelsen har vi her på redaktionen modtaget følgende dybdegående fine beretning af sidste weekends sejlads - 100 Mil i fjorden, arrangeret af Struer Sejlklub.

Sidste weekend blev årets 100 mil i Fjorden gennemført i den vestlige del af Limfjorden. Stævnet arrangeres af Struer sejlklub for 3’ gang og denne gang var der 32 både til start og 31 gennemførte.

Vejrudsigten for sejladsen var om torsdag ikke særlig gode da der blev lovet svage vinde fra skiftende retninger, men fredag formiddag – et par timer før bådene blev sendt af sted var der blandt sejlerne en mere opløftet stemning da det så ud til at der ville være en mere jævne vind fra vest og ca. 5-6 m/sek. Og det kom til at holde stik – dog med en periode sidst på eftermiddagen og først på aftenen med lidt svagere vind.

Alle bådene kom godt fra start hvor der især i starten var lidt af den barske side for Limfjorden med regn og til tider vind af hård styrke men efter et par timer blev vinden mere konstant og regnen ophørte.

Bådene lå som trukket ud på en lang snor op gennem Salling-sund og rundt omkring i feltet fandt flere kampe sted mellem de forskellige både. Men nogle var gennemgående hurtigere end alle de andre, hvilket var især de store både som sejlede forbi de øvrige både.

Det viste sig også efterhånden som bådene i løbet af lørdag morgen kom i mål at flere rekorder stod for fald.

Hurtigste båd på de 100 mil var Pelle P, Struer Sejlklub – en Melges 32 ført af Michael Hornstrup og med Rene Østergaard som gast fra Struer Sejlklub der slog den bestående rekord med ca 1 min så den nye rekord nu er 15 timer 5 min og 33 sek. Båden deltog i klassen for 31 – 35 fod.

Næsthurtigst rundt på banen var båden Sixtus, en X 4.3 fra Struer Sejlklub, ført af skipper Harry Laustsen med Hans Erik Pedersen som gast som også slog rekorden for de største båd fra 40 fod og derover for two-handed. Sixtus sejlede banen rundt på 15 timer 6 min og 37 sek.

Ligeledes blev det rekord for de store både – singelhanded idet La Maj, en Hanse 461 ført af Henning Pedersen fra Struer Sejlklub der sejlede rundt i tiden 15 timer 31 min og 29 sek.

Bedst i bådstørrelsen 36 – 40 fod singelhanded blev Le Famme ført af Kim Basland fra Struer Sejlklub og i samme bådstørrelse two-handed blev bedste båd Misty ført af Søren Christiansen med Jørgen Dragsbæk som gast.

I bådstørrelsen 31 – 35 fod – singel-handed blev vinderen Handsome, en Hanse 312 fra Mou Bro ført af Mikkel Frederiken som forbedrede den ekst. rekord med ca. 4 timer til tiden 18 timer 4 min og 45 sek.

For de mindre både 26 – 30 fod blev two-handed Sejlerbixen – en J80, sejlet af Bo Bjerre Dam og Jens True.
I samme størrelse blev singel-handed vundet af Altanativ – en Solus Alta ført af Freddy Kristensen der forbedrede sin egen rekord til 17 timer 27 min og 32 min. En forbedring på godt 3 timer.

Sluttelig for de allermindste både blev der sejlet en CB66 racer ført af Klaus Rønn Madsen og Mikkel Larsen fra Bork rundt på de 100 mil i tiden 17 timer 25 min og 31 sek.

Efter sejladsen mødtes sejlerne til festmiddag hvor alle sejlerne blev hyldet og fik diplom som bevis for den gennemførte præstation og der blev fordelt præmier blandt alle sejlerne, hvilket kunne lade sig gøre fordi en hel del sponsorer har valgt at støtte arrangementet – uden deres støtte og en lang række frivillige kunne det ikke lade sig gøre – en stor tak til sponsorer og hjælpere skal lyde fra sejlerne blev fremført af Mikael Hornstrup.

Vi ses i 2021.

På vegne af Struer Sejlklub

Otto G. Jensen
StævnelederAmerica's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder