Sjælland Rundt: Overlæge mister tilliden til myndighederne og deltager i protest

Related Articles: Formanden for sejlklub - "Corona er noget lort", Sjælland Rundt rammes af forsamlingsforbud!

Fra overlæge Allan Ibsen Sørensen har vi modtaget nedenstående pressemeddelelse. Brdr. Ibsen (Dan & Allan, red) sejler i morgen Sjælland Rundt, i protest over myndighedernes beslutning.

Torsdag d. 25. juni 2020 starter en protestsejlads 15 min før den officielle start for den gamle hæderkronede Sjælland Rundt kapsejlads. Den første deltager starter officielt kl. 10.00, hvilket betyder at protestsejladsen starter kl. 09.45.

Protestsejladsen er ikke en protest mod Kapsejladsudvalget for Sjælland Rundt (SR) kapsejladsen, men en protest imod embedsmænds uvidende fortolkning og kendskab i relation til forhold i forbindelse med afvikling af sejlsports arrangementer.

Begrundelsen for at SR ikke fik tilladelse til, at sejladsen kunne gennemføres i det planlagte format, er forsamlingsforbuddet på 500 personer. I dette forsamlingsforbud er indregnet sejlere og frivillige arrangører af sejladsen. Det medførte at 69 sejlere blev ekskluderet fra sejladsen.

Afgørelsen må tilskrives myndighedernes totale uvidenhed om, hvordan sejladser afvikles.

Al kommunikation med sejlere foregår per mail, dvs. de almindelige skippermøder, hvor alle sejlere mødes sker ikke, men afholdes virtuelt. Sejlerne ankommer som besætninger på mellem en til otte personer om bord på hver sin båd. Nogle kommer direkte og anløber ikke slet ikke Helsingør Havn. Andre, der anløber Helsingør havn, befinder sig i hver deres både og dermed med god afstand til andre sejlere.

De almindelige retningslinjer for COVID 19 overholdes som en selvfølge på samme måde som i hverdagen. Endvidere holdes ingen møder, sociale arrangementer eller præmieuddeling i forbindelse med sejladsen.

Starterne til kapsejladsen er efter respit, hvilket betyder at mellem kl. 10 og 16 starter de deltagende både enkeltvis og spredt ud over hele dagen. Der befinder sejlerne sig på vandet i frisk luft og med ekstrem god afstand til hinanden. De enkelte besætninger plejer under andre omstændigheder at mødes jævnligt og udgør her heller ikke nogen større smitterisiko i forhold til hinanden end i dagligdagen.

Derfor er det en kendsgerning, at der på intet tidspunkt ville være forsamlet 500 på samme tidspunkt i forbindelse med sejladsen. Dermed ville arrangementet uden problemer kunne godkendes ud fra myndighedernes retningslinjer.

Når myndighederne med regeringens forsigtighedsprincip ikke kan godkende et så sikkert arrangement med uendelige lav smitterisiko, mister man tilliden til myndighederne og regeringens linje, og derfor er der ingen anden udvej end, at de ekskluderede sejlere protester, og starter umiddelbart inden SR sejladsen på eget initiativ.

Vi finder det absurd, at Sjælland Rundt ikke kan gennemføres med det format, som klubben grundigt havde tilrettelagt, hvor der er taget alle mulige hensyn for at sprede sejlernes adfærd på havnen, på vej ud til de separate ventezoner og i starterne over en periode på otte timer. dvs. - at der på intet tidspunkt befinder sig ret mange sejlere i nærheden af hinanden. Afstanden mellem bådene, såvel i havnen som på vandet er stort set på intet tidspunkt under 5-10 meter, udtaler overlæge Allan Ibsen i en pressemeddelelse.  

Absurditeten skal ses i forhold til, at man har åbnet Tivoli, Legelande, Zoo, restauranter, barer m.v., ligesom Fitness centre, svømmehaller og andre indendørs idrætter er åbnet op. Endvidere tester man nu tilskuertal på op til 3000 på fodbold stadions, og til sammenligning er Sjælland Rundt en idrætsaktivitet i den fri natur, og ude på havet, hvor smitterisikoen stort set er 0, forlyder det i meddelelsen.

For mit eget vedkommende starter min X362 Sport sejlbåd med navnet Xdream i protest 15 min før sejladsen, og sejler hele turen rundt Sjælland for at vise besætningens modstand mod uvidende embedsmænds afgørelser.

I anledningen af denne protest vil Xdream i de dage, hvor de ekskluderede sejler Sjælland Rundt, blive omdøbt midlertidigt til COVID-19. Besætningen udgøres af min bror Dan Ibsen, tidligere generelsekrætær i Dansk Sejlunion, samt undertegnede Allan Ibsen. Vi har sejlet sammen siden vores barndom, og nyder sejlsporten i den fri natur og på havet og er inkarnerede kapsejlere.

I min egenskab af overlæge og med indgående kendskab til sundhedsvæsenet vurderer jeg, at protestsejladsen kan gennemføres fuldt forsvarligt uden at øge risikoen for sejlerne i den officielle SR sejlads.
Allan Ibsen Sørensen
OverlægeSeneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *