Formanden for sejlklub - "Corona er noget lort"

Corona er noget lort, sådan siger formanden for Helsingør Sejlklub Kasper Wedersøe. Årsagen er naturligvis at klubben i 11. time er blevet tvunget til at tvangsafmelde deltagere så man sikrer sig at arrangementet lever op til forsamlingsforbundet på 500 personer.

Der bliver sejlet Sjælland Rundt i år, men det bliver en helt speciel udgave af sejladsen som trods stribevis af corona-forhindringer løber af stablen med start i morgen torsdag.

Alle har gjort hvad de kunne. Fra byens borgmester som vi har været i tæt dialog med, til politiet, DIF og DS. Men problemet er, at politiet forholder sig skarpt til lovens bogstav, og her er der ikke levnet plads til fortolkninger eller udtagelser, udtaler Kasper Wedersøe tl Bådmagasinet.

På trods af, at sejlsportsstævner generelt har et naturligt frafald blandt deltagerne på 15-20%, så har Helsingør Sejlklub følt sig tvunget til at kontakte de cirka 50 senest tilmeldte for at overbringe dem den sørgelige besked, at der ikke er plads til dem i årets sejlads.

Vi ønsker at være helt sikre på, at vi er under 500 personer samlet, så politiet ikke står og uddeler bøder på 2500 pr person, fortæller formanden for klubben.

Flyveledere styre starterne
Rent praktisk bliver skippermødet holdt på Youtube, deltagerne skal komme til deres både og til starten, så sent som muligt. De må ikke mingle på kajen, men skal blive i deres både, og hvis de går i land skal de blive på den mole, hvor båden er fortøjet. Trackerne bliver udleveret enkeltvis, så deltagerne ikke skal på land og ind i et sekretariat, hvor de kunne støde på de frivillige fra klubben.

Selve starterne bliver styret af to medlemmer fra Helsingør Sejlklub, der arbejder som flyveledere. De håndstyrer bådene enkeltvis fra dock out til startlinjen, så bådene bliver sendt afsted enkeltvis som perler på en snor.

Der er styr på den hele nu, men vi er stadige kede af, at vi har måttet afvise folk, der har tilmeldt sig. Corona er noget lort. Det er en helt uforudsigelig smitte og meget svært at arbejde med som arrangører. Hvad der gjalt for en uge siden gælder måske ikke senere i dag. Og sandheden er jo, at vi kan risikere, at hvis Mette i dag beslutter, at vi skal have en ny stramning, så kan det hele ende med tre skud og en aflysning, slutter Kasper Wedersøe.

Det sidste kommer næppe til at ske, for starten på Sjælland Rundt 2020 er fortsat programsat til i morgen torsdag den 25. juni.Seneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *