Sjælland Rundt får glæde af nye retningslinjer

Med under en uge tilbage til tilmeldingsfristen udløber, er der løftet lidt på restriktionerne fra myndighederne. Forsamlingsforbuddet er hævet til 50 og det gør en kæmpe forskel for dette års udgave af Sjælland Rundt.

Der har været mange scenarier på bordet i Helsingør Sejlklub, men en del af restriktionerne er endelig løftet og rammerne er mere fastlagte. Derfor tør arrangørerne godt melde ud at sejladsen bliver afholdt. “Vi er lykkelige for at der igen i år skal sejles Sjælland Rundt. Vi har hele tiden kæmpet for at sejladsen skulle afvikles, men vi har frygtet for hvor mange både og sejlere der kunne være plads til under de tidligere rammer” fortæller Martin Anfeldt fra Helsingør Sejlklub.

Med den nye grænse for forsamlingsforbuddet og en anden tolkning af rammerne for udendørs idrætten, er der plads til flere sejlere end tidligere. Der er dog stadig mange anbefalinger der skal følges og man skal huske den sunde fornuft. Helt konkret betyder det at der må være maksimalt 50 personer samlet ved en startlinje, hvilket også inkluderer dommeren og de frivillige.

Tilmeldingsfristen udløber d. 18 juni
Der er ikke lang tid til at tilmeldingsfristen udløber. Så hvis man skal nå at deltage er det med at skynde sig ind på Sjælland Rundts hjemmeside og tilmelde sin båd - benyt gerne linket her.
“Som mange formentlig har oplevet i år, ville vi ønske at vi havde bedre tid til at planlægge alt det praktiske under de nye rammer. Men vi er bare så glade for at vi kan sende en masse sejlere på vandet og kan kun opfordre til at man skynder sig at melde sig til” siger Martin Anfeldt.

Mange tiltag for at minimere smittespredning
Det er snart halvanden måned siden at de sociale arrangementer i forbindelse med sejladsen blev aflyst. Derudover har der været meget dialog med Dansk Sejlunion, som har hjulpet med at tolke de mange anbefalinger der løbende er sendt ud fra myndighederne.

Skippermødet foregå online og der bliver planlagt meget nøje for ikke at samle for mange både ved startlinjen på samme tid. Flere detaljer om det praktiske vil blive meldt ud efter tilmeldingsfristen er udløbet.
Kun tilladt for tyske, norske og islandske både

Det er ikke alle som kan deltage i dette års udgave. Da grænserne stadig er lukkede til Sverige, er det ikke tilladt for svenske både at sejle med.
Tyske, norske og islandske både må gerne deltage. Der er dog et krav om at de kan dokumentere et ophold i Danmark på minimum 6 dage. Helsingør Havn vil i den forbindelse gerne tilbyde at alle Sjælland Rundt deltagere kan booke et gratis ophold på 5 overnatninger.

Man kan kontakte havnen direkte for nærmere arrangering.Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Kort Nyt

Brand om bord: Overlæge peger på fire årsager

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker