Sjællandsmesterskab i Wayfarer en realitet

Related Articles: Far og søn vinder Sjællandsmesterskab i Wayfarer, Manddomsprøve for Wayfarer i Middelfart

Endelig kan vi komme til at kapsejle igen. I den kommende weekend afholder Farum Sejlklub Sjællandsmesterskab for Wayfarer.

Det er blevet muligt at gennemfører stævnet efter de seneste covid19-lempelser. Forsamlingskravet på maksimalt 50 personer inkl. dommer, og officials m.fl. skal selvfølgelig, med de øvrige krav og anbefalinger overholdes, både på vand og på land.

Arrangørerne har været i kontakt med Dansk Sejlunion, og de deler vores opfattelse af, at stævnet kan gennemføres under hensyntagen til ovenstående.

17 joller fra Jylland, Fyn og Sjælland er tilmeldt lige nu, og der er måske et par stykker mere på vej. Det er ganske flot antal – omstændighederne taget i betragtning.

Stærkt felt
Feltet i år er særdeles stærkt med de forsvarende sjællandsmestre (og sidste års VM-sølvvindere, red.) Mogens Just og Anders Friis som de klare storfavoritter, men flere andre besætninger, fx Team Riber fra Esbjerg og Team Iversen fra Farum, vil helt sikkert kunne blande sig i topstriden.

Oplevet tilgang
Wayfarerklassen er den største voksen to-mands-jolleklasse i Danmark, og har de senere år oplevet en tilgang af både erfarne kapsejlere og mindre rutinerede, der alle fascineres af jollens fantastiske sejlegenskaber, der sætter sejlglæden i højsædet. Jollen stiller store krav til teknik og trim for at få de sidste procenter presset ud af den, og allerede ved 5-6 m/s er det nødvendigt at begynde at depower for at holde jollen på benene. Klassen er bl.a. kendt for at tage godt imod nye sejlere, og de erfarne sejlere står nærmeste i kø for at hjælpe med fif og gode råd.