Sjællandsmesterskab i Wayfarer en realitet

Related Articles: Far og søn vinder Sjællandsmesterskab i Wayfarer, Manddomsprøve for Wayfarer i Middelfart

Endelig kan vi komme til at kapsejle igen. I den kommende weekend afholder Farum Sejlklub Sjællandsmesterskab for Wayfarer.

Det er blevet muligt at gennemfører stævnet efter de seneste covid19-lempelser. Forsamlingskravet på maksimalt 50 personer inkl. dommer, og officials m.fl. skal selvfølgelig, med de øvrige krav og anbefalinger overholdes, både på vand og på land.

Arrangørerne har været i kontakt med Dansk Sejlunion, og de deler vores opfattelse af, at stævnet kan gennemføres under hensyntagen til ovenstående.

17 joller fra Jylland, Fyn og Sjælland er tilmeldt lige nu, og der er måske et par stykker mere på vej. Det er ganske flot antal – omstændighederne taget i betragtning.

Stærkt felt
Feltet i år er særdeles stærkt med de forsvarende sjællandsmestre (og sidste års VM-sølvvindere, red.) Mogens Just og Anders Friis som de klare storfavoritter, men flere andre besætninger, fx Team Riber fra Esbjerg og Team Iversen fra Farum, vil helt sikkert kunne blande sig i topstriden.

Oplevet tilgang
Wayfarerklassen er den største voksen to-mands-jolleklasse i Danmark, og har de senere år oplevet en tilgang af både erfarne kapsejlere og mindre rutinerede, der alle fascineres af jollens fantastiske sejlegenskaber, der sætter sejlglæden i højsædet. Jollen stiller store krav til teknik og trim for at få de sidste procenter presset ud af den, og allerede ved 5-6 m/s er det nødvendigt at begynde at depower for at holde jollen på benene. Klassen er bl.a. kendt for at tage godt imod nye sejlere, og de erfarne sejlere står nærmeste i kø for at hjælpe med fif og gode råd.Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Kort Nyt

Brand om bord: Overlæge peger på fire årsager

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker