Sølvspiler-rekorden under angreb

For første gang siden 2011 bliver der i år angreb på et af dansk sejlsports legendariske trofæer, Sølvspileren, der er distancen rundt om Sjælland. Det sker når det danske SailGP hold med Nicolai Sehested som skipper går efter rekorden i en foilende GC32er.

Sølvspileren er distancen rundt om Sjælland under Storstrømsbroerne. Den stående rekord blev sat i 2011 af trimaranen Carbon3 fra Fåborg og lyder på 14:50:44, hvilket var en forbedring af den daværende rekord på ca. 2,5 time. Det var VX40 katamaranen Angel med Erik Filsø som skipper, der havde noteret tiden 17:19:10.

Sølvspiler-trofæet står i dag i Fåborg hos Tuco-værftet, der byggede trimaranen, drev projektet og havde værftsejer Jakob Frost med om bord, mens Jonas Pedersen også værftsejer stod for shorecrew og PR. Der var ikke noteret en skipper, men et racecrew, der bestod af Eric Quorning, Jakob Groth, Jakob Frost, Søren Gitz, Peter Lang og Jens Quorning.

Da Carbon3 tog rekorden var der masser af vind det gav en høj gennemsnitshastighed på ca. 16 knob og en tophastighed på 27 knob. Dengang sagde Erik Quorning efter sejlads, at han mente, at man kunne hente yderligere 1,5 time i Carbon3 i optimale forhold for trimaranen ramte svag vind ud for Møns Klint og rivende modstrøm i det smalle Grønsund, hvor der blev sejlet på kryds.

SailGP holdet i ny båd
Udfordrerne hedder Team Rockwool Racing og er identisk med de seks mand der var med i bruttotruppen til årets eneste SailGP-event, der fandt sted i Sidney i februar.
Nico Sehested og Co går efter lettere vind end Carbon 3 gjorde. Ikke mindst har de brug for lavere bølgehøjde, da GC32eren er en foilende katamaran som helst skal blive oppe på foilerne. Et crash, hvor båden falder af en bølge med høj fart udgør en risiko for mandskab og materiel.

Vi har sagt, at vi ikke sejler i over 10 m/sek. middelvind, men det handler faktisk ikke om vinden, men om bølgerne. På fladt vand kan vi sagtens sejle i mere en 10 m/sek. Det vigtige er, at bølger ikke bliver højere end en 1 meter, siger Nicolai Sehested til Bådmagasinet.  Han fortæller videre, at holdet er gået i planlægningsmodus i forhold til at finde en starthavn på Sjælland. Sejladsbestemmelserne for et Sølvspiler-rekordforsøg foreskriver således, at båden befinder sig i den pågældende havn mindst 12 timer før starten. Nicolai Sehested er klar over, at det på ingen måde bliver en ”walk over” at tage rekorden.

Det bliver en stor udfordring at matche 2011 rekorden for den er stærk. Vi skal ramme optimale forhold og vores grindere skal arbejde stenhårdt i 15 timer i træk, siger han.
Rekordforsøget bliver dækket her på Bådmagasinet.dk, hvor der også kommer en tracking-side op, så man kan følge forsøget.
Team Rockwool Racing er: Nicolai Sehested, Rasmus Køstner, Martin Kirketerp, Tom Johnson, Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl.

Indtil vi har mere, så tjek video med Carbon3 fra forsøget og interview med Jonas Pedersen om, hvorfor Carbon3 kom til verden.  


Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Kort Nyt

Brand om bord: Overlæge peger på fire årsager

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker