Sjælland Rundt På Indersiden fejrer næsten 25 års jubilæum

Sjælland Rundt På Indersiden sejles 20-21. juni i en begrænset 'Covid-19 udgave' i stedet for det planlagte 25-års jubilæum – arrangørerne kalder sejladsen ’SRPI 24 1⁄2’, og venter med at fejre jubilæet til næste sommer.

Gode kræfter har været i gang for at finde en løsning, så SRPI kan gennemføres under hensyntagen til myndighedskrav, samt retningslinjerne fra Dansk Sejlunion. I processen har arrangørerne været opmærksomme på, ikke at gå til kanten af det tilladelige, eller for den sags skyld, at lede efter smuthuller; derfor er DS blevet konsulteret undervejs – for en sikkerheds skyld. Planerne er beskrevet på hjemmesiden her, men kort fortalt gælder at:

• man sejler med så få ombord som muligt, og følger DS’ retningslinjer
• der skal sejles med behørig afstand, i gensidig respekt for hinanden
• alt organiseret, socialt samvær lørdag aften i sejlklubberne er sløjfet
• lørdag aften hygger man sig på egen båd, eller i små grupper, med god afstand
• bedste båd fra hvert startsted modtager en præmie, og vi finder helt sikkert på mere • præmieorgiet udgår for at undgå smitterisiko
• deltagergebyret nedsættes til 100 kr. indtil torsdag 14. maj, derefter gælder normalpris

Såvel kap- som tursejlere er velkomne, uanset bådtype.

Det gennemprøvede SRPI koncept, med forskudt start fra ni startsteder langs banen, er som skabt til disse ’corona-tider’, og forbliver uændret. Derimod må deltagerne undvære de sædvanlige festligheder og grillarrangementer i udvalgte havne og sejlklubber – tværtimod opfordres deltagerne til at fordele sig i flere havne – eller til at overnatte ved en af de mange turbøjer, langs banen.

Sammenlignet med den planlagte jubilæumssejlads må deltagerne 'nøjes' med mindre socialt samvær lørdag aften, og det ekstravagante præmieorgie ved 'præmieoverrækkelse med pral' erstattes af nogle unikke ’startstedspræmier’, således at der gives mindst én præmie per startsted.

Symbolsk deltagergebyr
Da der ikke skal bruges så mange penge på præmier, eller på grillarrangementer på seks havne langs banen, har gruppen bag SRPI besluttet at sænke deltagergebyret til en symbolsk hundredelap, ved tilmelding senest 14. maj – dagen efter bestilles et passende antal standere, og vi går tilbage til normalt deltagergebyr – når sidste stander er solgt, lukkes for tilmelding, så det gælder om at ’gå til tasterne’, hvis du vil med!

Halvdelen af bådene plejer at sejle ’shorthanded’, med en eller to sejlere om bord, og en del både sejles af familie-besætninger; alligevel forventes feltet at blive en del mindre end de 120-140 både, der plejer at deltage – på grund af generel utryghed, og på grund af de begrænsninger, Corona- situationen medfører i form af myndighedskrav og retningslinjer fra DS. På den anden side, kan der jo komme en del ’debutanter’, som vil prøve en anderledes sejladsform, eller bare trænger til at få saltvand og vind i håret ovenpå et usædvanligt forår.

Hvis omkring halvdelen af det sædvanlige deltagerantal nås, vil det være en stor succes – men det kan jo vise sig, der kommer flere – det bliver spændende at se.

Ingen tvivl om, at det bliver en anderledes Sjælland Rundt På Indersiden - men arrangørerne er sikre på, at det bliver en god én af slagsen

srpi.jpg

Halvdelen af bådene plejer at sejle med en eller to sejlere ombord, her er det Bent og Frank fra Lynæs i en Maxi 84: Foto: Michael Ditzel, Klint Havn

srpi 1

En familiebesætning efter DS' retningslijer - Jacob vandt sidste år sit løb sammen med forældrene i sin Granada Bonita 
Foto: Jacob Saltoft, Lynæs Sejl- og Kajakklub

srpi 3

Præmien for største besætning må desværre udgå, og vente til næste års sejlads. Foto: Normann Sloth, Roskilde Sejlklub


GalleriSeneste nyheder

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Fætre vandt DM i flot stil

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kapsejlads

Team Rockwool udsætter weekendens talent-camp i Århus

Kapsejlads

Fætre vandt DM i flot stil

Kort Nyt

Marex 330: Som skabt til familien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Polaris Drabant 26 - Søsikker båd for få penge

Kapsejlads

A-Cat: Endelig på vandet igen

★ Test af motorbåd

★ Tre fornuftige søstre fra Uttern familien

Kort Nyt

Nyt bådmærke – kun elektrisk

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker