Ny sejladsform 'Rundt om Fyn' ser dagens lys

Distancesejlads på en helt ny måde, vi kalder det SMILE RACE, vi vil have smilet frem. Sådan skriver Faaborg Sejlklub om den nye sejlads som de har fundet på i disse tider hvor alt skal foregår sammen - hver for sig, og fortsætter - vi vil have den sejlglæde man mødte op gennem 70’erne og 80’erne ved de store distancesejladser, hvor der var alle slags deltagere, både ambitiøse sejlere, klubsejlere og dem der nyder at komme ud at sejle med.

Hvad er så det nye?
Vi afskaffer transportsejladsen, så mange flere kan få tid til at deltage, og det hele kan klares på en weekend. Det vil nemlig være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Der vil blive startet samtidigt fra alle de nævnte byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn. Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden.

Præmier
Vi har nytænkt, hvad der uddeles præmier til. Det skal sjovt og spændende, og der vil selvfølgelig være præmier for det rent sportslige, men der vil i lige så høj grad også være overraskende præmier, der har et mere socialt præg.

Hvorfor RUNDT OM FYN, sammen og hver for sig?

I en tid hvor omstændighederne gør, at Sejler-Danmark er vendt mere eller mindre på hovedet, og de fleste store kapsejladser er aflyst eller udskudt, ønsker Faaborg Sejlklub at samle Sejler-Danmark i en sejlads, der kan afholdes med hensyntagen til coronavirus. En sejlads der sætter sejlglæden i højsædet. Det skal være nemt og ikke mindst sjovt at deltage. Sejladsen skal være med til at styrke sammenholdet imellem venner, familier og klubkammerater.

Formålet er:
• At samle Sejler-Fyn/Danmark
• At skabe en distancesejlads, hvor man kan deltage på flere niveauer.
• At skabe en sejlads, hvor sejlglæden er i højsædet.
• At skabe en kapsejlads stort set uden transportsejlads.
• At skabe en sejlads, der bygger på sportsmanship og taler til vores indre gentleman.
• Sejle Fyn Rundt uden at man behøver tage fri fra arbejde.
• 30 timer hvor der er sejl rundt om Fyn, lige meget hvor man kigger hen.

Hvordan?
• Det vil være muligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Det betyder, at transportsejladsen stort set er afskaffet. Sejlere uden for Fyn starter fra den by, der passer dem bedst på ruten.
• Der vil blive startet samtidigt fra alle byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn.
• Startstederne vil være ved bøjer ud for de forskellige byer. Det er sejlernes eget ansvar at starte til tiden. Det er også sejlernes eget ansvar at melde måltagningstidspunkt ind. Dette taler til vores alles indre gentleman.
• Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden, og omverdenen også kan følge med.
• Det vil både være DH-løb, doublehanded-løb, flerskrogs-løb og tur-løb.
• Sejladsen er en del at Dansk2Star mesterskabsserie 2020.
• På præmiesiden vil vi også nytænke, hvad der uddeles til: Der vil både være præmier for det rent sportslige men i lige så høj grad også være præmier, der har et mere socialt præg.
• For de kapsejlende både vil der som minimum være præmier til den bedste fra hver startby og overaltpræmier. Der vil også blive kæmpet imellem de forskellige startbyer om hvilken by, der klarer sig bedst samlet.
• For alle deltagende både vil der også blive konkurreret på et mere socialt plan. Det kan være bedste billede taget på Nordfyn, Østfyn, Sydfyn og Vestfyn. Billede af bedste aftensmad, yngste besætning, ældste besætning. Dem der sejler længst for at komme til start. Hvem overhaler flest, og hvem bliver overhalet af flest. Til den klub der tilmelder flest både. Ja mulighederne er mange.
• Skippermøde og præmieuddeling vil foregå online. Præmierne vil efterfølgende blive uddelt i de forskellige klubber.

Vi går tidligt ud med vores idé, så sæt kryds i kalenderen og tal med jeres venner i klubben, om det ikke er noget for dem at deltage i denne sejlerfest. Vi har en original SMILE RACE T-shirt til de første 5 fra hver startby, der tilmelder sig, samt et SMILE RACE flag til alle, når de tilmelder sig. Vi vil gerne have mange til, så tidligt som muligt, at fortælle med flag og T-shirt, at de deltager i den store sejlerfest. Plakaten er udført af den internationale kunstner Mads Berg, der med en moderne fortolkning af sejlglæden fra 70’erne, er et godt symbol på SMILE RACE.

Vi er udemærket klar over, at de forskellige startsteder ikke vil give en 100 % fair sejlads, hvor alle sejlere bliver stillet lige. Men er det nu også så vigtigt. For det første er det kun banesejlads i en type både, der nærmer sig at alle deltager på lige vilkår. Så snart der kommer måleregler og distance på sejladserne, så er der nogle, der vil have nemmere ved at vinde end andre.

Lad os omfavne sejlglæden og finde vores egne pejlemærker at sejle efter. Om det så er målet om hurtigste omsejlingstid eller flotteste aftensmad betyder mindre.

Vores præmiesponsorer er indtil videre disse, vi arbejder på at udvide feltet, så der bliver så mange fede præmier som muligt: Columbus Marine, Riggerne, Onesails, Palby Marine, HF Industri & Marine, Elvstrøm Sails, Båd og Motor, Tuco Yacht Værft og North Sails.

Gå på hjemmesiden og læs mere om sejladsen. Her er det også muligt at tilmelde sig. Som sagt er vi tidligt i processen, så der vil løbende blive lagt mere materiale op der.

Vi vil love jer en ting: Vi vil gøre alt for at dette bliver årets sejlerfest, sammen og hver for sig.Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"