Round Denmark Race vil sætte ny dagsorden

Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Skandinavisk Singlehandsejler-Forening og eventfirmaet Shorthand ECM indgår samarbejde om en helt ny udgave af sejladsen Danmark Rundt for både solo, 2Star og fuldbesætning.

Sejlsportsbyen Aarhus kommer fra 2021 på landkortet som værtsby med en helt ny udgave af sejladsen Danmark Rundt, som nu hedder Round Denmark Race. Sejladsen får start og mål i Aarhus, og den kan følges på de sociale medier og via tracking.

– Jeg er ovenud begejstret for den aftale, der er lavet mellem Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter Skandinavisk Singlehandsejler-forening og Shorthand ECM. Der er ikke tvivl om, at vi kommer til at sætte en ny dagsorden og udvikle havkapsejladsen i Danmark og Nordeuropa i de kommende år. Vi ville gerne have været i gang i år, men det satte corona-krisen desværre en stopper for, siger Morten Brandt fra Shorthand ECM.

Også Sailing Aarhus ser frem til være medarrangør på eventet.
– Det bliver en virkelig spændende event, og med det kommende fokus på den nye olympiske klasse – offshore mixed doublehand – og The Ocean Races besøg i Aarhus i 2022, var det naturligt for os at kigge i denne retning, siger direktør Jon Koch Hansen og fortsætter – Vi indgår i et spændende team sammen med Morten Brandt, og da Sailing Aarhus sammen med de Aarhusianske sejlklubber har masser af praktisk erfaring og kompetencer inden for afvikling store events, er det et samarbejde vi ser frem til, slutter han af.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter bidrager blandt andet med kompetencer og faciliteter i Sejlsportscenteret og ser mulighederne i det nye samarbejde.
– Det er en naturlig udvikling, der ligger rigtig godt i tråd med vores arbejde og indsats igennem mange år. Vi vil være stolte over at være med til at skabe et event der både henvender sig til eliten og bredden i Nordeuropa, siger centerchef Thomas Capitani.

Skandinavisk Singlehandsejler Forening kommer til at spille en nøglerolle i formuleringen af sikkerhedsprotokollen for solo-2Starsejlere og af koordineringen af sikkerhed og overvågning under selve sejladsen.

Åben for alle – hviletidsregler for solo-sejlere
Round Denmark Race vil fra 2021 være åben for single- og doublehand og for både med fuld besætning. Første udgave bliver Round Denmark Race Inshore på ca. 650 sømil. Doublehand og fuldbesætning sejler ruten uden stop, mens singlehandsejlerne tager turen med selvvalgte stop for anker, ved bøjer eller i havn. Der bliver tale om en form for hviletidsregler, og stoppene styres efter en sindrig beregning og kontrolleres af race office. Meget mere om dette følger.

Baggrund – det nye koncept
Skandinavisk Singlehandsejler-forening overdrog i efteråret 2019 sejladsen til Morten Brandt. Han har udviklet konceptet radikalt. Før var det en solosejlads sejlet efter måleregel bestående af syv ben med tvungne stop overs. I dag er det en non-stop sejlads for doublehand og fuldbesætning og en singlehand-sejlads med frivillige stop, hvor det passer på ruten. Der sejles efter den klasseinddeling, der blev introduceret til Silverrudder Challenge i 2012.

Efter konceptet faldt på plads, var flere kommuner og byer i spil som værtsby. Valget faldt på Aarhus, der over de seneste årtier har markeret sig som landets sejlsportshovedstad. Den oprindelig plan var, at første udgave af Round Denmark Race skulle være sejlet midt i juni i år. Men som stort set alle andre events i sæsonen blev det ikke til noget på grund af forsamlingsforbuddet i forbindelse med coronavirus-udbruddet.

Der er lavet en foreløbig hjemmeside (eksternt link, red.), hvor interesserede kan tilmelde sig en mailingliste og modtage nyheder om f.eks. dato og tilmelding, når de bliver offentliggjort.

sailingaarhus

Aarhus er valgt som startsted for fremtidens Round Denmark RacesSeneste nyheder

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Fætre vandt DM i flot stil

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kapsejlads

Team Rockwool udsætter weekendens talent-camp i Århus

Kapsejlads

Fætre vandt DM i flot stil

Kort Nyt

Marex 330: Som skabt til familien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Polaris Drabant 26 - Søsikker båd for få penge

Kapsejlads

A-Cat: Endelig på vandet igen

★ Test af motorbåd

★ Tre fornuftige søstre fra Uttern familien

Kort Nyt

Nyt bådmærke – kun elektrisk

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker