DH-DM er (naturligvis) også aflyst

Her mandag den 13. april er det netop blevet officielt at DH-DM som var planlagt til næstsidste weekend i august er aflyst.

Eventleder Tue S. Andersen fra Snaptun Sejlklub forklarer på websitet: "Vi var i fuld gang med at arrangere årets sejlads, og med knap 60 tilmeldte både allerede i marts måned og med god opbakning fra sponsorerne, så det virkelig ud til, at vi kunne få stablet et rigtig fedt arrangement på benene. Alligevel var vi ikke i tvivl om, at en aflysning er den eneste rigtige beslutning. Det ville virke forkert, hvis vi holder et stævne med 5-600 mand, når andre større forsamlinger som festivaler, markeder mv. er aflyst - HELT forkert" fortæller eventlederen.

Aflysningen bakkes også op af stævneleder og formand for Juelsminde Sejlklub Martin Frimer: "Vi kommer givetvis til at skuffe en masse forventningsfulde sejlere og sponsorer, men vi føler os overbeviste om, at alle godt kan forstå vores beslutning og håber, at man vil holde krudtet tør til næste år, hvor vi bare vil være endnu mere motiverede for at lave et godt arrangement" fortæller Martin Frimer, der dermed også lover, at arrangørerne trods aflysningen er klar på at lave DH-DM 2021.

Hos Dansk Sejlunion, der er medarrangør af DH-DM sammen med de tre østjyske sejlklubber i Snaptun, Juelsminde og Horsens, er der forståelse for beslutningen. Christian Lerche siger: "Vi synes selvfølgelig at sejlsport er vigtigt, men har også en holdning om, at idrætsforeninger - herunder sejlklubberne – har en helt særlig forpligtelse til at udvise samfundssind og gå forrest i bestræbelserne på at undgå smittespredning. I sidste ende er det arrangørklubberne, der har ansvaret for afviklingen af stævnet, men på med den seneste udmelding fra regeringen har vi stor forståelse for, at man har valgt at aflyse i år" afslutter direktøren for Dansk Sejlunion.

Kilde: DH-DM.dk