Breaking: BALTIC 500 gennemføres...

Ja, normalt ville vi tænde den gule bjælke med Breaking News, hvis f.eks. noget blev aflyst.

I disse pandemi-tider, der kunne vi dagligt bringe fire til fem historier om aflyste stævner – hvilket ikke rigtig giver nogen mening.

Seneste har vi modtaget meldinger fra Kerteminde Sejlklub som aflyser alt indtil videre. KDY har aflyst EM i 29er og J/70, naturligvis i tæt samarbejde med de respektive specialklubber, Dansk Sejlunion var i går ude og aflyse Grand Prix stævner, som jeg tidligere skrev – vi kunne blive ved… Gå ud fra alt på vore breddegrader er aflyst, med mindre du modtager anden besked.

Og det er lige præcis hvad vi har gjort her på redaktionen. BALTIC 500, som sejles i slutningen af maj gennemføres – med forbehold, men arrangørernes intention er at ’vi agter at sejle’ - det samme gør Jan Hansen og Helle Jespersen i The Beast

BALTIC 500
Stævnet er en 500 sømil non-stop Twohand sejlads fra Slesvig rundt om Læsø og retur.
Der findes udfordringer. Havnene i Slesvig-Holstein er lukket, men stævneledelsen forventer at denne problemstilling er overstået, når man nærmer sig starttidspunktet i slutningen af maj. 

Med forbehold for myndighedernes godkendelse, så er det tanken at gennemføre sejladsen uden de traditionelle sammenkomster.

Indtjekning afholdes som sædvanligt i klubhuset til Yacht Club Strande, mens det sikres at begrænse personlig kontakt så godt som vi kan.

Sikkerhedskontrollen om bord vil blive udført af tilfældigt udvalgte båd. Besætningen vil blive bedt om at forlade båden under tjek - endvidere vil:

- Skippermødet afholdes virtuelt
- Afskedsmiddagen blive annulleret
- Der er ingen prisuddelingsceremoni om mandagen

Det er planen at invitere deltagerne til en middag, prisuddeling og en stor fest senere på året.

Mere om BALTIC 500 her