To garvede danskere løb med sejren i Sailors Regatta på Phuket

De i lå i spidsen det meste af tiden. Kapsejladsen på Phuket blev afholdt den 12-15. marts. Den danske båd Phoenix tog sejren hjem i monohul IRC klassen.

Det er trods alt ikke al kapsejlads som er aflyst. Sejlere fra hele verden har netop dystet i Sailors Regatta 2020 i Thailand. Med lidt over 100 deltagere er det ikke den største kapsejlads på de kanter, men det er en begivenhed, som har potentiale til at vokse ud fra konceptet lav deltagerpris og sparsomme præmier. Det koster kun ca. 1000 kr. per båd at deltage, og beløbet inkluderer en fælles festmiddag.

Skipper Niels Degenkolw og Bo Søndergaard sejlede sammen, og det lykkedes de to danskere sammen med resten af besætningen på otte mand at vinde fire førstepladser over de tre dage. 
– Niels styrede båden. Og jeg var førstedagen fordæk og ansvarlig for spiler. De næste dage cockpit crew og kontrollerede storsejl og lokal taktiker, da jeg jo kender mit lokalområde med vind og strøm ved Chalong.

Første dag blev der sejlet trekantsbane, hvor man startede med at krydse op mod vinden fra Chalong Bay.
– Vi må altid vente på tidevandet, så vi kom ikke af sted før ved 12-tiden. Men vi vandt de to sejladser den dag. Næste dag gik ruten rundt om øen Kolon, hvor vi havnede i et vindhul. Det betød, at det russiske hold sejlede forbi os, og vi måtte nøjes med andenpladsen. På tredjedagen to vi igen førstepladsen på begge sejladser, fortæller Bo Søndergaard, der kommer fra Århus, men har boet på Phuket i mere end to årtier.

Sailors Regatta er åbent for alle, hvis man ønsker at deltage næste år fx på en ferie til Thailand, er det muligt at chartre en kapsejler og finde lokale gaster.
– King’s Cup er fortsat det mest populære regatta, men deltagerprisen er syv gange så høj som ved dette regatta. Det betyder noget for mange sejlere her i området, fastslår Bo Søndergaard.
Gebyret for båd og skipper til King’s Cup er ca. 7.000 kr. plus ca. 1000 kr. for hver besætningsmedlem.

Efter den danske båd kom Andrew McDermott ind som nummer to i båden Jessandra. Desuden var der seks andre klasser med deltagende både, især var der mange flerskrogsbåde, og her deltog to andre danskere i det internationale regatta.

003 sailors regatta 2020 

Sailors Regatta på Phuket trækker sejlere til fra hele verden. Det har været afholdt siden 2018. Her er det Phoenix i front med Fannys Express bagved i IRC klassen.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt