VM Laser Radial: Vejret udfordrer - men Rindom fører

Related Articles: VM Laser Radial: Forrygende start for Rindom, VM, Laser Radial: Endnu en frustrerende dag

Anne-Marie Rindom har sat kursen mod et nyt topresultat i Laser Radial.

Efter de første tre dages sejladser ved VM i Melbourne, Australien, har den 28-årige dansker lagt sig i spidsen af feltet, der i alt tæller 105 startende Laser Radial-sejlere.

Tirsdag kom Rindom i mål som nummer to i sit kvalifikationsfelt - kun slået af sin "evige rival", den hollandske OL-guldvinder fra 2016, Marit Bouwmeester.

Resultatet var nok for Rindom til at rykke en plads frem i den samlede stilling, fra anden- til førstepladsen.

Vejret udfordrer arrangører
Vejret driller de australske VM-arrangører, og for tredje dag i træk lykkedes det blot at gennemføre den ene af de to planlagte sejladser.

Det betyder, at kvalfikationsserien må forlænges med en ekstra dag (onsdag), da kravet er, at der minimum skal afvikles fire sejladser i kvalifikationsserien, før der kan sættes navne på sejlerne i guldfeltet (hvor alle de bedste møder hinanden).

Rindom indledte VM søndag med en sejr første sejlads. Det fulgte hun op med en tredjeplads mandag - og nu andenpladsen tirsdag. Marit Bouwmeester (NED) er på andenpladsen, et enkelt point efter danskeren, mens Maud Jayet (SUI) og 2018-verdensmester Emma Plasschaert (BEL) følger på de næste pladser.

Munchs hidtil bedste dag
Den anden dansker i feltet, 21-årige Anna Munch, er på en samlet 30. plads efter tre sejladser. Munch havde tirsdag sin hidtil bedste dag med en 11. plads i samme sejlads, hvor Rindom blev toer.

VM er det første af to stævner, der afgør den danske OL-udtagelse i Laser Radial. Stævnet slutter fredag den 28. februar.

Resultater fra VM
Aktuelle resultater og stillinger fra VMSeneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen