Two Star rykker - nye sejladser i serien, og spændende tiltag

Dansk2Star mesterskabsserien har eksisteret i mange år og har senest omfattet tre sejladser - Classic Fyn Rundt, AFI2Star Race samt Øresund 123 Stars - hvor der er blevet kåret en årlig samlet vinder. Dansk2Star Forening vil nu fremme Two Star sejlads i Danmark endnu mere, både lokalt og men også som en national mesterskabsserie.

Derfor bliver yderligere en række sejladser med Two Star deltagelse inkluderet i serien, blandt andet Fyn Cup fra Bogense, 100 Mil Limfjorden, Sjælland Rundt, Dragør 2 Star samt DS Dansk Two Star. Men der kan sagtens komme flere sejladser med i serien – faktisk vil vi gerne have alle Two Star sejladser i Danmark med i vores årlige serie, så man får mulighed for at sejle mere lokalt og regionalt, samtidig med at man har mulighed for at deltage i de store, lange sejladser. Herved kan man konkurrere lokalt men også deltage i den samlede ranking.

Skal din klubs stævne være med i serien?
Alle Two Star sejladser i hele Danmark kan være med i serien, blot der er mindst fem deltagere, distancen er på mindst 20 sømil og der sejles efter DH med gyldige målebreve.

Vi opfordrer alle arrangørklubber til at melde deres sejlads ind til serien, således at vi også på den måde kan skabe en samlet promovering af Two Star sejlads i Danmark, både med henblik på lokal deltagelse samt i serien. Interesserede klubber/Two Star sejladser kan læse mere om Dansk2Star Forening på Facebook siden her

”Sail Racing With A Friend”
Two Star sejladser er en fantastisk mulighed for at komme ud og sejle på en nem måde, hvor du ikke altid skal samle en besætning på fire til 10 personer, men blot behøver at invitere én god sejler ven eller veninde med ud på din båd. Nemt & enkelt & sjovt!

Two Star sejladser er også en god mulighed for, at træne sejlfærdigheder, idet det kræver god planlægning, godt teamwork og ikke mindst god teknik at sejle kun to personer i en sejlbåd. Det er også en spændende udfordring at sejle især lidt større både med en Two Star besætning.

Mange lande sejler Two Star sejladser - også kaldet ’Doublehand’ - og nu er disciplinen også kommet på det olympiske program i 2024 i form af en ’kølbåd mix disciplin’, dvs. en M/K besætning. Dermed kan Dansk2Star serien også give mulighed for, at mix-besætninger kan få en masse træning og derigennem måske også lyst til at dyste internationalt ….. og dermed reelt at Danmark kan stille med den bedste mix besætning i fremtidige OL-sejladser. Dette er ikke et officielt DS initiativ, men en mulighed for at ’snuse’ til Two Star sejlads, også for mix besætninger.

Mottoet for sejladserne er ”Sail Racing With A Friend” … og der er ved sejladserne fokus på det det sociale og kammeratskabet blandt Two Star besætningerne, og gode, spændende sejladser er vores mødested.

Regler for two star sejladser
For at en sejlads skal tælle i Dansk2Star mesterskabsserien i 2020 gælder følgende:

• Sejladsen skal afvikles under DH, og alle deltagere skal have gyldigt DH-målebrev. DH måltal ’fryses’ 5 dage før første start (også̊ ved eftertilmelding).
• Notice of Race (NOR) skal tage udgangspunkt i Kapsejladsreglerne.
• Minimum 5 startende både. Ved mindre end 10 deltagere tæller sejladsen kun 50%
• Distancen skal være mindst 20 sømil samlet. Ved en distance mellem 20-40 sømil tæller sejladsen med 50%, ved mere end 40 sømil tæller sejladsen med 100%.
• En kombination af 5-9 deltagere med en distance på 25 sømil tæller med 25%.
• Hvis en sejlads afkortes og kommer under 40 sømil tælles den 50%.
• Udenlandske deltagere tæller ikke i med stillingen for den enkelte sejlads under Dansk2Star og tæller således ikke med i antal startende både.
• Ved 2 forskellige banelængder skal de betragtes som 2 individuelle sejladser (f.eks. Sjælland Rundt).
• Overalt placering i samme sejlads baseret på DH reglen

Båden skal minimum deltage i tre sejladser, herunder én vest for Storebælt (Classic Fyn Rundt eller AFI 2Star Race) og én øst for Storebælt (Øresund123Stars eller DS Dbl Hand DM). Herudover kan man principielt tælle to lokale sejladser med i Dansk2Star serien – men vi opfordrer naturligvis så mange som muligt til at deltage i flest mulige sejladser, også på tværs af landet.

For besætningen gælder, at Dansk2Star mester skal være en dansk båd, begge besætningsmedlemmer skal være medlem af en DS-sejlklub, båden skal være den samme i alle tællende sejladser samt der skal være én gennemgående person i alle tre tællende sejladser.

Den samlede vinder af Dansk2Star mesterskabsserien er den båd, der har flest point i de gennemførte og tællende sejladser, hvor point beregnes efter ”Baltic Circuit Scoring, 2019 edition”. Vinderen modtager den evigt vandrende pokal, som har været uddelt i siden 2010.

Dansk2Star kan følges på Facebook, hvor foreningen også kan kontaktes. Samme site vil løbende blive opdateret med yderligere detaljer (NOR), resultater og beskrivelser fra sejlere.

Two Star sejladser i Danmark 2020

FynCup 22-24 maj 

CFR 5-7 juni 

Dragør2Star 6 juni 

AFI2Star 13-14 juni 

100mil i Fjorden 19-20 juni 

Sjælland Rundt 25-28 juni 

Øresund123Star 28-29 august 

DS Dbl Hand DM TBD 


Dansk2Star vinder igennem tiderne
2010 Jann Klausen & Brian Andersen
2011 Allan & Dan Ibsen
2012 Morten Galskov & Ken Lauritzen
2013 Henrik Jørgensen & Jan Hansen
2014 Jørgen Sunke & Jesper Knudsen
2015 Henrik Jørgensen & Jan Hansen
2016 Henrik Jørgensen & Jan Hansen
2017 Kim Lago Nørgaard & Jesper Misfelt
2018 Henrik Jørgensen & Jan Hansen
2019 Martin & Ole MeredinSeneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen