IDEC Sport - rimer på rekord

Related Articles: IDEC Sport - større omvej, men hurtigere, Idec Sport klar til rekord forsøg, Idec Sport smadrer 10 år gammel rekord, Idec Sport videre på hendes Asian Tour

IDEC Sport med skipper Francis Joyon og besætning, fuldender inden for det næste døgn deres ’Asian Tour’, med en rekord på den gamle Tee rute fra Hong Kong til London.

De har været foran rekordholderen, trimaranen Maserati, fra de lagde fra kaj i Hong Kong. Det er ganske enkelt (men ikke nemt, red.) lykkedes IDEC Sport at holde en højere gennemsnitsfart hele vejen hjem, og følger du kortet her, er det tydeligt at de har sejlet i noget større ’buer’ for at søge det optimale tryk på grejet.

Storbue sejlads
De har brugt 'taktikken' før. Tilbage i oktober bragte vi historien 'Større omvej men hurtigere' - og på turen hjem fra Hong Kong er de også gået dybere i det Indiske Ocean, tættere på Kap Det Gode Håb – og mere vest på i Atlanten, hvor de f.eks. har været syv/vest om Saint Hélène, mens Maserati sejlede i en forholdsvis lige linje fra Hong Kong tættere langs Syd Afrikas kyst, hele vejen hjem til London.

Det hele har skabt forskellen, på at IDEC Sport går i mål inden for det kommende døgn, mens Maserati på dette tidspunkt lå nede omkring Madeira. Med lige godt 450 sømil hjem her tirsdag morgen, slutter det hele, med mindre noget går galt, med at være gennemført tæt på en uge hurtigere end den bestående rekord, som lyder på 36 dage, 2 timer, 37 minutter og 12 sekunder – noget af et ’cut’ i rekorden, på den gamle distance.

I dette meget korte klip, får man en meget god fornemmelse af farten om bord på IDEC Sport.Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen