OL drama afgjort med én sølle placering

Related Articles: 'Disker vennerne' - hård og ubarmhjertig kamp om OL plads, Live fra VM i Australien - se gyserafslutning på OL udtagelsen, Opdatering fra VM i Geelong, Australien, VM Live: Dagens sejladser aflyst - der gennemføres sejladser lørdag

Nattens drama blev lige præcis den gyserafslutning vi havde forudset, da der skulle sættes navne på OL billetterne i 49erFX.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby fra Horsens, havde inden sidste dagen sejlet et suverænt flot stævne, og gik ind til lørdagens sejladser som 3’er, dog med en diskvalifikation i ugen løb, som skulle vise sig at blive alt-afgørende.

Deres nærmeste konkurrenter til OL pladsen, Ida & Marie humpede i løbet af ugen noget vingeskudt rundt over 10 placeringer længere nede af resultatlisten. Selv om de gik ind til dette VM med 8 placeringer som føring, så lignede det i ugen løb et OL-exit, men en stærk afslutning, sammenholdt med to katastrofale sejladser for Schütt/Nielsby byttede pludselig om på rollerne. I lørdagens første sejlads, hvor de måtte udføre en straf, kunne de netop godt have brugt deres fratrækker.

Men, Schütt/Nielsby havde muligheden for at ændre på dagens to dårlige sejladser, ved at vinde Medal Race. Her sluttede de nummer tre, og samlet nummer seks i stævnet – lige præcis ikke nok, da Ida og Marie sluttede som nummer 13.

Ida & Marie kunne altså indløse OL billetterne, ved at sidde og se på fra sidelinjen, mens Schütt/Nielsby kæmpede som gale for at vinde Medal Race. De sluttede på en flot, men ligegyldig tredjeplads i Medal Race – og 6’er samlet i stævnet, 7 placeringer fra Ida & Marie som nu kan begynde at hold fokus på Tokyo.

I 49er sejlede Warrer/Precht et rigtig flot Medal Race. Vandt ’pin-end’ i starten og var med helt fremme gennem hele sejladsen, og sluttede som nummer to – samlet som 7’er. Hæderligt, set ud fra starten på stævnet, hvor medaljemuligheder var langt væk tidligt på ugen.

I Nacra17 klassen gjorde Lin & C.P. rent bord i den danske udtagelse.

Gense nattens drama: (ps: Der kan spoles)
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen