VM Live: Dagens sejladser aflyst - der gennemføres sejladser lørdag

Related Articles: 'Disker vennerne' - hård og ubarmhjertig kamp om OL plads, Opdatering fra VM i Geelong, Australien, Så er der Live fra VM

Det hele startede med en udsættelse mandag, hvor der slet ikke blev gennemført sejladser, og i dag fredag er sidste dag for de indledende, som også ligner en dag med meget svag vind.

Indtil videre er sejladserne udsat, og foreløbig sat med start kl. 16 lokal tid – kl. 06.00 dansk tid.

Hvis vi skulle være så uheldige IKKE at få gennemført nogle sejladser i dag, ja så er OL billetterne til tre danske teams klar til at få sat navn på. I Nacra17 indløser Lin Ea Cenholt og C.P. Lübeck deres billetter, Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen i 49er, og som det ser ud lige nu, så bliver det Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby som skal repræsentere Danmark i 49erFX i Tokyo. Kommer sejladserne i gang, kan dette naturligvis ændres.

Opdateret kl. 08:00 - Vi har netop læst på Sportchef Thomas Jacobsens Facebook, at der ikke forsøges gennemført sejladser fredag - alt er aflyst for i dag!

Da det ikke var muligt at gennemføre sejladser fredag, har man valgt at gennemføre yderligere guldfleet sejladser lørdag formiddag.

Programmet er som følger:

To sejladser i alle tre klasser, Nacra17, 49erFX og 49er med start kl. 9:55

Efterfulgt af Medal Race med start kl. 13:55 i samme rækkefølge. Det hele sendes Live, og vi bringer naturligvis sejladserne her på Bådmagasinet, stay tuned.

Fra Dansk Sejlunion har vi modtaget følgende pressemeddelelse:

VM-sejladser aflyst - alt på spil lørdag
Ustabile vejrforhold spolerede fredag sejladserne ved 49er-, 49erFX- og Nacra-VM i Australien. Dermed uændret dansk tredjeplads i 49erFX før finaledagen, hvor også OL-udtagelse afgøres.

For anden gang under VM i Geelong, Australien, måtte en hel konkurrencedag skrottes på grund af lokale vejrforhold.

Fredag var der truende stormvejr i området først på dagen - fulgt op af kraftig regn og sidst på dagen var der ingen vind at arbejde med for sejlerne.

Dermed er alt nu lagt an til endelige VM-afgørelser lørdag, hvor der i både 49er, 49erFX og Nacra 17 er planlagt to fleetsejladser først på dagen - efterfulgt af et afsluttende Medal Race i hver af de tre klasser.

Medalje og OL-billet på spil
Set med danske øjne er det fortsat Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX, der står med de bedste muligheder for et topresultat.
Schütt (28) og Nielsby (22) ligger på en samlet tredjeplads og har tilmed lidt luft til forfølgerne på de næste pladser - så karrierens første mesterskabsmedalje for Horsens-besætningen er absolut en mulighed.

VM-medalje eller ej, så er det uden tvivl den mulige OL-billet, som er det primære fokus for både Schütt/Nielsby og den anden danske FX'er med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Baad og Thusgaard ligger aktuelt på en 19. plads, men kan med en god præstation i lørdagens fleetsejladser rykke markant frem i tabellen - og dermed potentielt lukke forspringet, som Schütt/Nielsby lige nu har i det aktuelle OL-kapløb.

I OL-regnskabet indgår, at Baad/Thusgaard har en fordel i kraft af en tredjeplads fra VM 2019. Ved samme stævne blev Schütt/Nielsby nummer 11.

Besætningen med det bedste samlede VM-resultat fra 2019 og 2020 vinder OL-udtagelsen.

Warrer og Precht med forspring
I 49er-klassen ligger Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen på en tiendeplads før lørdagens VM-afslutning, mens Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl er nummer 16. Én af de to besætninger vinder OL-udtagelsen.

Warrer/Precht har lige nu en klar fordel. Ikke kun i kraft af en aktuel bedre VM-placering, men også via en niendeplads fra VM 2019, hvor Lübeck/Buhl blev nummer 23.

OL-udtagelse afgjort i Nacra 17
I Nacra 17 er Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, på en samlet 12. plads før de sidste sejladser lørdag.

VM-sølvvinderne fra 2019 har efter en tung start på stævnet gradvist fundet topniveauet. Med en aktuel 12. plads har de gode muligheder for at sejle sig i top-10 og adgang til Medal Race.

Samtidig har Cenholt og Lübeck definitivt vundet den danske OL-udtagelse i Nacra 17.

VM slutter natten til lørdag, dansk tid.
Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt