Star Midwinters: Schönherr & Koy går hele vejen

Related Articles: Video: Forrygende start for Schönherr & Koy

Det blev et stævne med luft – faktisk så meget at Starsejlerne i Miami måtte sidder over en enkelt dag, da det på stævnets anden dag blæste for meget.

Det lod ikke til at være noget problem for Jørgen Schönherr og hans tyske gast Markus Koy, som førte stævnet fra dag ét. Med to flotte andenpladser i søndagens sejladser sluttede de øverst på podiet. Ganske imponerende da Schönherr jo trods alt ikke har siddet i en Star så længe, efter han skiftede Dragen ud med Star’ sidste sæson.

Gyser afslutning
Hele fire både lå inden for to point inden de sidste sejladser søndag, og da Augie Diaz vandt næstsidste sejlads foran Schönherr & Koy, ja så lå stævnesejren til en af de to både.

Med sort flag i sidste sejlads, virkede Diaz en smule skudræd, og kom ikke helt med fra start. Det gjorde Schönherr tilgengæld. Schönherr vandt starten (igen, red.), og var etter ved første mærke, og udtalte efterfølgende til pressen: ’vi vidste det var meget tæt, og med fire både og kun to point, så var vi nød til at sejle vores egen sejlads – vi sejlede konservativt, og forsøgte at få fri luft i starten - hvilket lykkedes, for vi har haft rigtig god fart i båden, så med en god start ville vi være langt’ – det lykkedes.

Trækker sejlere fra hele verden
Staren har virkelig oplevet dens renæssance, og populariteten er steget, også herhjemme, siden Star Sailors League blev født tilbage i 2013. Hvert år sejles en form for Grand Salm, afsluttende med en Star Sailors League Final, som har trukket opmærksomhed med det super fede format der sejles i.

For ligesom at dokumentere Starbådens genvundne popularitet, så har der ved dette Midwinter stæve været deltagere fra over 10 lande, Portugal, Brasilien, Italien, Sverige, Tyskland, Danmark, Belgien, Holland, Argentina, Canada, England, og så fra fire områder som vi kalder ’stater’ Californien, Colorado, Washington State, Michigan.

Ved stævnet deltog også Frank Berg, som med et par udgåede sejladser måtte tage til takke med 27. Pladsen ud af de 41 startende.

Endelig resultatliste fra Star Midwinter her

Star start under sort flag - her femte sejlads: Seneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt